'Winterfest Erzurum 2015'

İSTANBUL - Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Winterfest Erzurum 2015" kış festivali, Palandöken Kayak Merkezi'nde 18-20 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, festivalin tanıtımı için Conrad Otel'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken ve Konaklı'nın, olimpiyat ruhuna sahip şehirlerinin en önemli turizm değerleri arasında olduğunu söyledi.

Erzurum'a inandıklarını ve güvendiklerini vurgulayan Sekmen, "EYOF 2017 organizasyonunu da Erzurum'a kazandırdık. Hedefimiz EYOF 2017 organizasyonunu başarıyla tamamlayıp, 2022 veya 2026 kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapabilmektir. Geçen sene ilkini yaparak geleneksel hale getirdiğimiz Winterfest kış festivalinin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Kışa eğlenceli bir 'merhaba' demek isteyen herkesi festival için Erzurum'a davet ediyorum" diye konuştu.

Mehmet Sekmen, Erzurum'un sadece başarılı spor organizasyonlarıyla değil, kültürü ve tarihiyle iz bırakan kadim bir şehir olduğunu dile getirerek, "Anadolu'nun mihenk taşı olan şehrimiz, olimpiyat meşalesini gururla taşımış, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları vasıtasıyla adını tüm dünyaya duyurmuştur. Konaklı ve Palandöken kayak tesislerinin yanı sıra atlama kuleleri, buz hokeyi salonları, buz pateni salonu, kayaklı koşu tesisleriyle Erzurum, kış sporlarını uluslararası boyuta taşıyacak nitelikte bir şehirdir" dedi.

- "Palandöken'in birinci özelliği Türkiye'nin en uzun pistine sahip olmasıdır"

Basın toplantısına katılan şarkıcı Mustafa Sandal da kayak sporunun hayatında önemli bir yer tuttuğunu, müzik alanında işlerinin iyi gitmemesi halinde kayak hocalığı yapmayı düşündüğünü söyledi.

Palandöken Kayak Merkezi'ne değinen Sandal, "Palandöken'in birinci özelliği Türkiye'nin en uzun pistine sahip olmasıdır. Ayrıca burası, Erzurum'un bütün güzelliklerini, o bembeyaz karını da yansıtır. Açılış konserini yapacağım, Winterfest festivalinin de hedefi çok net. 2022 Kış Olimpiyatları. İbrahim Erkal ve Yalın'ın da yer alacağı bu organizasyon, Erzurum için inşallah hayırlı olur. 2022 hedefine Erzurum en sağlıklı biçimde varabilir ve o ipi göğüsleyebilir. Hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

- A Milli Futbol Takımı için şarkı hazırlanması

Mustafa Sandal, basın mensuplarının "Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak A Milli Futbol Takımı için şarkı hazırlamaları için bazı sanatçılara teklif götürdüğüne" ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:

"Benim Federasyonla bir görüşmem oldu fakat o görüşmem olduğu zaman böyle bir durum ortada yoktu. Böyle bir durum ortaya çıkınca temasa geçip kendilerine teşekkür ettim. O topa girmedim çıktım. Yine toplumun milletin 'Pazara kadar değil mezara kadar' şarkısında olduğu gibi seveceği ve milli takımımıza yakıştıracağı bir şarkı yazarım. Ama o yarış içinde olmak istemiyorum. Bir sabah uyandım bir baktım, birkaç isim milli takıma şarkı yapma konusu... Milli Takıma şarkı yapmak, bir milli görevdir ve çok kıymetlidir. Aynı zamanda özel ve her zaman göreve hazır aldığım bir durumdur. Fakat üç kişi yarışıyor. Onda ben yokum. Ben kendim bir şarkı yaparım. Ama bu böyle yarış içinde olunması gereken bir durum değil diye düşünüyorum. O yüzden, Federasyondan görüştüğümüz kişiyi de aradım ve mesaj attım, 'teşekkür ederim ve sağolun' dedim."

Festivalin tanıtımı amacıyla yarın Taksim'deki Galatasaray Lisesi önünde ve 12 Aralık'ta Üsküdar Meydanı'nda etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: AA