Sancaktepe Belediyespor Güreş Takımı Yoluna Namağlup Devam Ediyor

Sancaktepe Belediyespor Güreş Takımı, 8’inci haftada yenilmezliğini korudu. Ankara Şekerspor ile karşılaşan Sancaktepe Belediyespor Güreş Takımı müsabakayı 5-4 kazandı.

Ankara Şekerspor’u 5-4 mağlup eden Sancaktepe Belediyespor Güreş Takımı, yenilmezliğini korudu.  Yenidoğan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen müsabaka 9 sıklette gerçekleşti. Sancaktepe Belediyespor Güreş Takımı rakibi Ankara Şekerspor’u 5-4 mağlup etti. Son haftaya yenilmez olarak giren güreş takımı şampiyonluk yarışında büyük avantaj sağladı.

LİGİ LİDER OLARAK TAMAMLAMAK İSTİYORUZ

Maçı izleyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, gençlerin spor yapması gerektiğini ifade ederek, “Spor her yaş için gerekli ama gençler için olmazsa olmaz diyoruz. Bugün burada da görüldüğü şekilde güreş başta olmak üzere futbol, uzak doğu sporları  basketbol, atletizm  ve yüzme olmak üzere çok farklı alanlarda şu anda İstanbul’da İBB’den sonra Sancaktepe Belediyesi olarak ikinci sıradayız. Hem tesisleşmede  hem de fiziki imkânların artırılmasında Sancaktepe Belediyesi olarak gençlerin spor yapmasına öncelik vererek 6 yıl içerisinde çok yol aldık. Burada yapılan güreşlerde de takım namağlup olarak devam ediyor. Serbest Güreş’te Süper  Lig takımıyız.  8’inci hafta güreşleri yapılıyor. Ligi lider olarak tamamlamak istiyoruz” dedi.

"BU YOLDA FİRE VERMEDEN DEVAM ETTİK"

Sancaktepe Güreş Takımı Hocası Serhat Balcı, mücadelenin çekişmeli geçtiğini ifade ederek, "Ankara Şekerspor Türk Güreşi’nin köklü kulüplerinden birisi. Olimpiyat ikincisi Necmi Gençalp gibi çeşitli şampiyonların yetiştiği bir kulüp. Biz buraya namağlup gelmiştik. Kendi evimizde Şekerspor’u ağırlıyorduk. Namağlup  ünvanımızı da devam ettiriyoruz. Haftaya Tokat İl Özel İdare’nin konuğu olacağız. Orası da son hafta mücadelesi olacak. Burada bu hafta galibiyetle şampiyonluğu garantiledik. Orada da galip gelerek namağlup şampiyon olacağız. Belediye Başkanımız İsmail Erdem olsun hem kulüp başkanımız olsun hem Güreş kulübü başkanımız Mehmet Genç olsun bize verilen sonsuz desteğe karşılık böyle bir hediye vermek istiyoruz. Bu yolda da fire vermeden devam ettik. Verdikleri mücadeleden dolayı sporcularımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu şampiyonluğa Sancaktepe Belediyesi ailesi olarak hep birlikte ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA