Edirnespor Evinde Galip Geldi

Türkiye Kadınlar 1. Ligi temsilcisi Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu 5. maçında kendi evinde Belarus ekibi Tsmoki-Minsk’i 73-61 mağlup etti.

Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynanan FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu 5. maçında, Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Takımı, Belarus ekibi Tsmoki-Minsk’i kendi evinde 12 sayı farkla 73-61 mağlup etti.

MAHKEMEDE KAZANDIĞI PARAYI KİMSESİZ ÇOCUKLAR İÇİN HARCADI

15 yıldır amatör futbol liglerinde hakemlik yapan ve aynı zamanda avukat olan Özben İpçi, Edirne Valiliği’ne açtığı bir davadan kazandığı 750 TL vekalet ücretini kimsesiz çocukların yararına kullandı. İpçi, geçtiğimiz nisan ayında kamuda görevli memurların yurt dışına çıkışlarında izin almalarını gerektiren bir genelde yayınlayan Edirne Valiliği’ne dava açtı. Edirne Barosu avukatlarından olan Özben İpçi, İdare Mahkemesi’ne başvurup genelgenin iptalini istedi. Davayı kazanan İpçi, aldığı 750 TL’lik vekalet ücretini kimsesiz çocuklar yararına kullandı. Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde kalan 35 çocuğu Edirne Belediyesi Edirnespor ile Belarus temsilcisi Tsmoki-Minsk arasında oynanan FIBA Euro Cup karşılaşmasına götüren İpçi, çocuklara bir de Edirnespor takımının atkısını hediye etti. İpçi, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bir davadan kazanmış olduğum vekalet ücretini, kimsesiz çocuklara harcamak istedim. Aynı zamanda kendilerine atkı hediye ettik. Amacım çocukların güzel bir gün geçirmelerini sağlamaktı. Yardımcı olan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne de desteklerinden dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA