Güç Açıklaması 'Bir Puanı Hafife Almamak Lazım'

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta 10. hafta maçında sahasında konuk ettiği MKE Ankargücü ile 1-1 berabere kalarak üst üste üçüncü beraberliğini alan İnegölspor, alt sıralardan kurtulma şansını yakalayamazken, konuk ekip taraftarının kapalı tribünlere alınması tartışma konusu oldu.

İnegöl Stadyumu’ndaki müsabakayı izlemek için gelen sarı-lacivertli taraftarların dışarıda kalmaması için misafir takım tribünlerinin yanı sıra kapalı tribünlere alınması tartışma konusu olurken, İnegölspor Başkanı Eşref Güç, sağduyulu davranan İnegölspor taraftarlarına teşekkür etti. Başkan Eşref Güç, “Taraftarımıza yaşanan gergilik sırasında sağduyulu davranmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bizim yaptığımız çok güzel bir şey ama, karşı taraf sizin yaptığınızı yapmayınca sıkıntı çıkabiliyor. İnegölspor iki farklı yarı oynadı. Maalesef hakem çok kötü maç yönetti, iki penaltımızı vermedi. İnegölspor yavaş yavaş çıkışa geçecektir” dedi.

İkinci yarı güzel bir oyun sergilediklerini söyleyen Güç, “İkinci yarı oynadığımız oyun gerçekten çok güzeldi. Transferlerden biraz daha sonuç alabilsek, bu gün daha başka skorla karşılaşabiliriz. Ama fena değil, iyi oyun oynadık, güzel maç çıktı, dişli maç oldu, dişli rakip oldu. İkinci yarı seyredenler zevk almıştır diye düşünüyorum. Maçın geneline bakmak lazım. Oynadığımız takım lider Ankaragücü. İki tarafta kontrollü ve denk bir görüntü ortaya koydu. Bu gibi maçları tedbirli oynamak lazım, gol yediğinde maçı çevirmek zor oluyor. Bu maçın 90 dakikasına baktığımızda, istek, arzu çok fazlaydı. Bana göre ikinci yarıda da verilmeyen penaltılar var, kaçan pozisyonlar var, yediğimiz saçma sapan gol var. Bunların hepsi bütünleştiği zaman da sonuç ortaya çıkıyor. Sonucu siz belirlemiyorsunuz, çok inanmanız da sonucu belirlemiyor. Futbol farklı bir oyun, oyuncularımın geriye düştükten sonra yaptığı mücadele oldukça iyi, tekrar kazanmak istemeleri, mücadele etmeleri oldukça iyi, tebrik ediyorum çocukları. Üzerine katarak gidiyorlar” dedi.

Önemli olanın bir seri yakalamak olduğunu ifade eden Güngör, “Sonuçta bir kapasitemiz var. Bu kapasiteyi zorluyoruz. Umarım ileriki haftalarda çok daha iyi oluruz diye düşünüyorum. Bu ligde herkes herkesi her yerde yeniyor, önemli olan seriyi yakalamak. Aldığımız bir puanı da hafife almamak lazım. İki maç alırız liderliğe geliriz. Alınan 1 puana seviniyoruz belki ama kaçan iki puana da üzülmüyor değiliz. Hak ettiğimiz bir 3 puan vardı. Hakem penaltı vermedi, hakem karalayan bir tip değilim ama çok açık penaltı vardı. 100 kişi yorum yapsa, 100’üde penaltı diyecek pozisyon. Bir de Mahmut’un karşı karşıya kaleye vuramadığı pozisyon vardı. Ankaragücü’ne karşı 10 tane pozisyon bulacak halimiz yok ama 3-4 tane çok iyi pozisyon var, onları atabilsek buradan çok rahat 3 puanla çıkış yapardık. Bu maçta olmadı ancak ileriki haftalarda dönüş yapacağız” dedi.

İnegölspor’un play-off potasının içerisinde olacağını ifade eden Güngör, “Potanın içinde her türlü oluruz ama futbol bu, baştan konuşmakla olmaz. Sonuçları sahada pratik olarak göreceğiz, takım olarak mücadele edeceğiz ve üstüne her gün katarak gidiyoruz. Oynadığımız takımların hepsi zirveye oynayan takımlar. Bu ligde iki maçla zirveye çıkarsın, iki maçla aşağı inersin. Önemli olan puan almak ve rakibi tutmak” diye konuştu.

Kaynak: İHA