Badmintonda Bronz Madalya

Milli badmintoncu Neslihan Yiğit, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na puan veren uluslararası challenge serisinin Bahreyn ayağında bronz madalya elde etti.

Neslihan, yarı final mücadelesinde Tayland'dan Nitchaon Jindapol'a 21-18, 19-21 ve 21-17'lik setlerle 2-1 yenildi ve bronz madalyada kaldı. Jindapol ise şampiyonada altın madalyaya uzandı.

Peru'nun başkenti Lima'da düzenlenen Dünya Gençler Badminton Şampiyonası'nda da takım müsabakaları tamamlandı. Grubunda Çin, Kanada, İtalya ve Meksika ile karşılaşan Türkiye, dereceye giremedi.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, şampiyonayla ilgili yaptığı değerlendirmede, milli takım sporcularının Dünya Gençler Badminton Şampiyonası takım maçlarında istedikleri sonucu alamadığını belirterek, "Çift bayanlarda Fatmanur Yavuz ve Kader İnal ile karışık çitlerde Melih Turgut ve Fatmanur Yavuz, dünya gençler sıralamasında ikinci sırada bulunuyor. Bundan dolayı ferdi maçlarda kendilerinden umutluyuz. Başantrenörümüz Üstün Köksal'a ve diğer hocalarımıza güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA