Atletizmde '2020 Tokyo' Toplantısı

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na giden süreci daha da hızlandırmak istediklerini söyledi.

Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen "İl Temsilcilerini Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı" Ankara'da başladı. Angora Otel'de düzenlenen toplantıya, 81 ilden çağrılan temsilcilerin 50'si katıldı.

Toplantı öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, mevcut işleri daha hızlı bir şekilde yürütmek için il temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirtti.

Konya'da en son 4 yıl önce il temsilcileriyle toplantı düzenlediklerini hatırlatan Çintimar, "2020 Tokyo Olimpiyatları'na giden süreci daha da hızlandırmak istiyoruz. 2020 Tokyo için bizim hiçbir eksiğimizin olmaması gerekiyor. 2020 Tokyo'da 'şundan dolayı yapamadık, zamanımız yoktu' hakkına sahip değiliz. Bu toplantıda, 6 yıllık bir süreyi değerlendiriyoruz. Bu süreçte il temsilcileriyle daha nasıl güçlü olabiliriz bunun peşindeyiz" diye konuştu.

Mevcutta yürüyen işleri daha da hızlandırmak için il temsilcilerinin görüşlerine başvurduklarını anlatan Çintimar, şunları kaydetti:

"İl temsilcilerinin, illerde etiket olsun diye bu görevi yapıyorum pozisyonundan çıkıp, profesyonelce bu işi yapmalarını istiyoruz. Bu insanlar illerde bizim adımıza iş yapan insanlar. Bugüne kadar çok ciddi bir destek veremedik, verilememiş. Dört yıl önce böyle bir toplantı yapılmış, şimdi de biz yapıyoruz. İki ay sonra bir toplantı daha yapacağız. İllerdeki eksiklerimizi temsilcilerden sorarak giderebiliriz. Malzeme eksiği, antrenör eksiği, yönetimsel olarak bizim eksiğimiz olan yerler var. Bunların hepsini onlardan toplamak istiyoruz."

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, toplantının ardından ortaya çıkan görüşlerle ilgili değerlendirme raporunu paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA