Bundesliga'nın Yeni Gözdesi Yunus Mallı

Bundesliga ekiplerinde Mainz 05’de forma giyen Yunus Mallı, gollerine devam ediyor. Oynadığı futbol ve attığı gollerle birçok takımın radarına giren genç futbolcunun ilerleyen dönemlerde kariyeri hakkında nasıl bir planlama yapacağı ise merak ediliyor.

Milli takım tercihini Türkiye’den yana kullanan Yunus Mallı, Bundesliga’da parlamaya devam ediyor. Dün Mainz 05’in Wolsfburg ile oynadığı karşılaşmada bir gol kaydeden genç futbolcu takımını galibiyete taşıdı. Her geçen gün transfer piyasasının aranan ismi haline gelen Türk futbolcunun ara transfer döneminde nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

A Milli Takım’ın Katar ve Yunanistan ile oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosuna da çağrılan Yunus, ilk kez ay-yıldızlı formayı da giyecek. Almanların Türkiye’ye kaptırmamak için yoğun çaba harcadığı yıldız futbolcunun milli takım tercihini yapmasının hemen ardından aday kadroya çağrılmasının da kendisini sevindirdiği ifade ediliyor.

2011’DE 150 BİN EURO’YA İMZA ATTI


92 doğumlu genç orta saha Almanya’da aldığı alt yapı eğitiminin ardından 1 Temmuz 2007’de Alman VFL Kassel Jugend takımından Borussia Mönchengladbach takımının alt yapısına transfer oldu. Borussia Mönchengladbach’te U17 ve U19 genç takımlarında 4 yıl boyunca forma giyen Yunus, ardından 1 Temmuz 2011’de Mainz 05’e transfer oldu. Burada oynadığı futbolla A takıma kadar yükselen Yunus Mallı, o dönemde 150 bin Euro civarında bir ücret kazanıyordu. Her geçen yıl performansı yükselen ve yıldızlaşan Yunus, 2011-2012 sezonunda Bundesliga’da Mainz formasıyla 13 maça çıktı ve 1 asist ile oynadı. 2012-2013 sezonunda ise genç orta saha 14 maçta takımının formasını giydi ve o sezon golle tanışarak sezonu bir golle tamamladı. Ardından 2013-2014 sezonunda yıldızını parlatan Yunus Mallı, Mainz 05 formasıyla 21 maçta 5 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Bundan önceki sezonlara göre kariyerinin en verimli ve en çok forma giydiği dönem ise 2014-2015 sezonu oldu. Takımı adına Bundesliga’da 31 maça çıkan yıldız futbolcu rakip ağlara 6 gol attı ve 3’te asist yaptı. Geçen sezon adından söz ettirmeye başlayan ve özellikle Almanlar, sezon başı öncesi ’Bu sezon Yunus’un performansı nasıl olacak’ derken, Mallı 2015-2016 sezonuna fırtına gibi başladı.

Bundesliga’da 12 hafta geride kalırken orta sahada görev almasına karşın Yunus rakip filelere 7 gol kaydetti.

Performansı yükselen Yunus’u Almanlar kıskaç altına aldı ve milli takımlarına almak için teklif götürdü. Milli takım tercihi yapmadan önce Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile görüşen Yunus, geçen hafta içerisinde ay-yıldızlı formayı giymek istediğini ifade etti.

A millilerin Katar ve Yunanistan ile oynayacağı maçların aday kadrosuna da çağrılan Yunus’un bu iki karşılaşmada forma giymesi bekleniyor.

YUNUS’UN ZOR SEÇİMİ

Yunus Mallı, oynadığı futbolla göz doldururken, Bundesliga’nın güçlü ekiplerinin de kıskacı altına girdi. Şu anki piyasa değeri 6 milyon 750 bin Euro olan genç futbolcunun, bonservis ücreti ise henüz netleşmiş değil. Mainz Kulübü’nün Yunus’un bonservisini belirlemediği ifade edilirken, genç orta sahanın bonservis ücretinin ara transfer döneminde 15 milyon Euro, performansındaki artış bu doğrultuda devam ederse sezon sonu ise 25-30 milyon Euro civarında olabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: İHA