Trabzonspor'dan PFDK Kararlarına 'Siyah' Tepki

Medipol Başakşehir, Süper Lig’in 11. haftasında sahasında Trabzonspor’u ağırlıyor. Bordo-mavili oyuncular PFDK’nın verdiği cezalara tepki göstermek amacıyla sahaya siyah tişörtler ile çıktı.

Spor Toto Süper Lig’in geride kalan 10 haftasında topladığı 16 puanla 5. sırada yer alan Medipol Başakşehir, 14 puanla 10. sırada yer alan Karadeniz ekibi Trabzonspor’u konuk ediyor. Saat 16.00’da başlayacak olan müsabakayı Fırat Aydınus yönetecek. Karşılaşma öncesi bordo-mavili oyuncular, TFF’ye tepki göstermek amacıyla ısınmak için siyah tişört ve şortlarla sahaya çıktı.

SHOTA’DAN KADRODA 4 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, geçtiğimiz hafta oynanan Gaziantepspor müsabakasının 11’inden 4 oyuncu değişikliği yaptı. Gürcü teknik adam, geçtiğimiz hafta ilk 11’de yer almayan Onur Kıvrak, Cavanda, Mehmet Ekici ve Cardozo’ya 11’de şans verdi. Deneyimli teknik adam, sahaya şu 11’i sürdü:

“Onur, Cavanda, Aykut, Douglas, Constant, Okay, Mbia, Özer, Mehmet Ekici, Erkan, Cardozo.”

SAHAYA SİYAH TİŞÖRTLER İLE ÇIKTILAR

Trabzonsporlu oyuncular, geçtiğimiz hafta oynanan ve 2-2 eşitlikle sonuçlanan Gaziantepspor müsabakasının ardından hakem Çağatay Şahan ve yardımcılarının soyunma odasında alıkonulduğu gerekçesiyle PFDK’nın verdiği cezalara tepki göstermek için sahaya siyah tişört ve şort ile çıktılar. Bordo-mavili taraftarların da tribünlerde siyah kıyafetler ile yer alması dikkat çekti.

TRABZONSPOR REKOR CEZA ALMIŞTI

Bordo-mavili ekip, geçtiğimiz hafta oynanan Gaziantepspor maçının ardından hakemlerin stadyumda alıkonulmasının ardından 2 maç seyircisiz oynama cezası alırken, TFF Başkan Vekili İbrahim Usta, 1,5 yıl hak mahrumiyeti, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ise 280 gün hak mahrumiyeti ve 150 bin lira para cezası almıştı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Öte yandan stadyumda büyük çoğunluğu oluşturan Trabzonspor taraftarlarının stada alınırken, güvenlik görevlileri tarafından sıkı üst aramasından geçirilmesi dikkat çekti. Güvenlik görevlilerinin yere konulan kartonların üzerinde kontrol için ayakkabılarını çıkarmalarını istediği bordo-mavili taraftarlar, bu duruma tepki gösterdi.

BAŞAKŞEHİR’DE 2 EKSİK

Ev sahibi ekip Medipol Başakşehir’de, Trabzonspor’a karşı 2 eksik oyuncu bulunuyor. Turuncu-lacivertli ekipte sakatlıkları süren Semih Şentürk ile Epureanu kadroda yer almazken, hafif sakatlığı bulunan ve durumu maç günü belli olacağı bildirilen Doka, 11’de şans buldu. Sakatlığı geçen Emre Belözoğlu ise yedekler arasında yer alıyor. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’a karşı sahaya sürdüğü 11 şöyle:

“Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Bekir İrtegün, Uğur Uçar, Alparslan Erdem, Mahmut Tekdemir, Edin Visca, Marcio Mossoro, Doka, Stephane Badji, Mehmet Batdal.”

Kaynak: İHA