'Engelsiz' Halterciler Gözünü Avrupa'ya Dikti

SERHAT ZAFER - Macaristan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için Sivas Sıcak Çermik Kaplıcaları'nda kamp yapan Bedensel Engelliler Halter Milli Takımı, şampiyonadan madalyalar alarak yurda dönmeyi hedefliyor.

Bedensel Engelliler Halter Milli Takım Antrenörü Mehmet Semih Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 Ekim'de Sivas'ta başlayan kampın 24 Kasım'da sona ereceğini söyledi. Macaristan'da 24-28 Kasım'da yapılacak Bedensel Engelliler Halter Avrupa Şampiyonası'na 14 sporcuyla hazırlandıklarını belirten Ceylan, milli takımda bulunan bu sporcuları Aksaray'da yapılan Türkiye Şampiyonası'ndaki en iyi halterciler arasından seçtiklerini ifade etti.

Kampın verimli geçtiğini dile getiren Ceylan, "Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye ve milli takım olarak çok iddialıyız. Gençlerimizden ve büyüklerimizden Avrupa şampiyonlukları bekliyoruz. İstiklal Marşımızı orada okutup yurda dönmeyi istiyoruz" dedi.

Bedensel Engelliler Halter Milli Takımı'nda rekortmen sporcuların bulunduğuna dikkati çeken Ceylan, "Takımımızda Avrupa'da, dünyada ve olimpiyatlarda dereceler almış sporcular var. Avrupa Şampiyonası, olimpiyatlara gitmeden önce son baraj ve kota yarışması olacak. Sporcuların burada yapacağı dereceler olimpiyatlara gidip gitmemelerini belirleyecek. İnşallah, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu.

- "Sporcularımızdan derece bekliyoruz"

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi ve Sivas Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yaşar Rende ise kampın Sivas'ta gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Engellilerin neler başarabileceklerini bu kampta gördüklerini söyleyen Rende, "Burada Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen sporcularımız var. Kampın Sivas'ta yapılmasından dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Sporcularımızdan inşallah Avrupa'da derece bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Hedefimiz şampiyonluk"

Geçirdiği bir kaza sonrası 2003 yılında ayaklarını kaybettiğini ve 2009 yılında spora başladığını söyleyen milli sporcu Mustafa Gül de kazadan önce atletizmle uğraştığını, yılmayarak tekrar spora döndüğünü belirtti.

Sporun kendisini hayata bağladığını ve halterle uğraşmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Gül, engellileri spor yapmaya davet etti. Macaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluk sevinci yaşamayı arzuladığını kaydeden Gül, "Avrupa Şampiyonası'nda hedefimiz takım olarak şampiyonluk yaşamak. Bayrağımızı orada dalgalandırmak, bütün şehitlerimizin ruhunu orada yad etmek ve şampiyonluğu şehitlerimize armağan etmek istiyoruz" diye konuştu.

Milli sporcu Kubilay Şahin ise 5 yıldır halterle uğraştığını ve Avrupa Şampiyonası'ndan başarıyla dönerek olimpiyat kotası almak istediğini belirterek, "Üç kez Türkiye şampiyonu oldum, bir kez ise Türkiye rekoru kırdım. Yurt dışında da bir rekor kırıp madalya alırsam çok güzel olacak" dedi.

- "Hedefimiz Avrupa şampiyonu olmak"

Daha önce tekerlekli sandalye basketbol takımında olduğunu ve son bir yıldır ise halterle uğraştığını anlatan Faruk Öztürk de kısa sürede önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

Kampın çok verimli geçtiğini ve bunun meyvelerini Avrupa Şampiyonası'nda almak istediklerini aktaran Öztürk, "Hedefimiz milli takım olarak Avrupa şampiyonu olmak. Bunun için çok iyi hazırlanıyoruz ve inşallah olimpiyat kotasını alıp, çok fazla sporcu ile olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öztürk, engeline rağmen spor yaparak çok büyük kazanımlar elde ettiğini vurgulayarak, engellileri spor yapmaya davet etti.

Kaynak: AA