Ateş Açıklaması 'Adanaspor Maçını Kazanmak İstiyoruz'

Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Metin Ateş, Adanaspor ile oynanacak mücadeleye ilişkin, “Bu maçı kazanamazsak geçen hafta deplasmanda kazandığımız 3 puanın bir anlamı olmaz” dedi.

Elazığspor deplasmanından 3 puan ve liderlikle dönen Samsunspor’da futbol şube sorumlusu Metin Ateş, antrenman sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Deplasmanda alınan 3 puanın anlam kazanması için bu hafta içeride oynayacakları Adanaspor maçının mutlaka kazanılması gerektiğini belirten Metin Ateş, “Bundan sonra oynayacağımız bütün maçlar zorlu geçecek. Cumartesi günü oynayacağımız Adanaspor maçını kazanmak istiyoruz. Bu maçı kazanamazsak geçen hafta deplasmanda kazandığımız 3 puanın bir anlamı olmaz. Onun için sahaya mutlaka 3 puan için çıkacağız. 3 puanı alacak güçteyiz. Onu da alacağız. Adanaspor maçında Ofoedu karoda yok. Taha 18’de olacak. Eğer hoca şans verirse 11’de de oynayabilecek durumda. Canberk’in hafif bir sakatlığı var. Oynayıp, oynamaması hocamızın takdirine kalmış bir şey. Fatih de oynayabilecek durumda. Adanaspor maçında kesin oynayamayacak bir tek futbolcumuz Ofoedu. O da önümüzdeki hafta milli maç arası var. O arada iyileşecek. Sonraki hafta deplasmanda oynayacağımız Göztepe maçına tam kadro çıkacağız” diye konuştu.

ANTRENMANDAN NOTLAR

PTT 1. Lig’in lider ekibi Samsunspor, zorlu Adanaspor maçı hazırlıklarına bugün Nuri Asan Tesisleri’nde yaptığı tek antrenmanla devam etti. Teknik direktör Ümit Özat yönetiminde çalışmalarını sürdüren kırmızı-beyazlı ekip, idmana düz koşu ile başladı.

Futbolcular, düz koşunun ardından 5’e 2 top kapma çalışması ve yarı sahada minyatür kale maç ile çalışmayı sürdürdü. 2 saat süren idman, tam sahada taktik ağırlıklı çift kale maç ile sonlandı.

Kulüpten edinilen bilgiye göre, sakatlıkları bulunan futbolculardan Ofoedu’nun 2 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenilirken, üst adalesinde sertleşme olan ve yırtık şüphesi bulunan Canberk Aydın tedbir amaçlı olarak antrenmana katılmadı. Sakatlıkları düzelen Taha, Fatih ve Ekigho idmanın tamamında yer aldı. İvanov ise çift kale maçlar hariç antrenmanın diğer bölümlerinde yer aldı. Aylardır omuz sakatlığıyla uğraşan ve bu sene hiç maça çıkmayan Taha, antrenmanın tamamında yer aldı. Antrenmanda takımın as kadrosunda da yer alan Taha, teknik direktör Ümit Özat’ın forma vermesi halinde bu sene ilk kez kırmızı-beyazlı formayı giyecek.

Karşılaşma öncesinde Samsunspor, 19 puanla lider konumda bulunurken, Adanaspor ise 14 puanla 9. sırada yer alıyor. Karşılaşma Cumartesi günü saat 18.30’da Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak. Maçı, Koray Gençerler yönetecek.

Kaynak: İHA