Hamzaoğlu: 'Yasin direkt vurmalıydı'

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu Şampiyonlar Ligi'nde 2-1 kaybedilen Benfica maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Duran toplardan yenen gollere vurgu yapan Hamzaoğlu, son dakikada Yasin'in kaçırdığı pozisyon hakkında da yorum yaptı. İşte Hamzaoğlu'nun açıklamaları:

'Yasin'in pozisyonuna içeriden baktık'
'Benfica'ya karşı burada oynanması gerektiği gibi oynadık. Mücadelemizi yaptık ama duran toptan yediğimiz iki gol var. Direkt gol vuruşu yapsalar ama... Golü yedikten sonra da toparlandık pozisyonlar bulduk. 1-1 'i yakaladık. 2-1'den sonra yine hücum ettik ama golü bulamadık. Yasin'in pozisyonuna içeride baktık. Oldukça netmiş. direkt vursa goldü belki. Ama futbolcu psikolojisi orada farklı işliyor. Yapacak bir şey yok. '

'Avrupa Ligi'ni düşünmüyorum'
Hamzaoğlu plan yapmak için erken olduğunu söyledi. Umutların sürdüğünü söyleyen teknik direktör, 'Şimdi önümüzde iki maçımız var. İkisini de kazanıp yolumuza bakacağız. Artık ben hesabı maçlar bittikten sonra son yapıyorum. Biz kazandığımız kadarını kazanalım sonra bakarız ne olacağına. Hedefimiz Avrupa Ligi demek için erken. belki zor görünüyor ama daha erken. bir umut varsa sonuna kadar kovalamak durumundayız. ' dedi

'Tam değişiklik yapacakken gol geldi'
Oyuncu değişikliklerinde geç kalındığını düşünüyor mu şeklindeki soruya Hamzaoğlu, 'Skor önemliydi. 1-1'i yakaladıktan sonra Yasin'i, Umut'u, Emre'yi almayı düşünüyordum. Ama zamansız yedğimiz ikinci gol bizi etkisiz bıraktı. Sonra çevirmek zor oldu. 1-1'den sonra bu hamleleri yapsaydık oyunu çevirme şansımız olabilirdi. ' yanıtını verdi.

'Rakip duran toplarda çok etkili'
Gollerin duran toplardan geldiğinin altını çizen deneyimli çalıştırıcı, 'Rakibin oyuncuları boş oyuncuları boş oyuncular değil. Duran toplardan etkili olduklarını biliyorduk. Birinde Wesley'in faul yapmak zorunda kaldı. Birinde de kornerden yedik. Önemli olan o duran top şanslarını rakibe vermemekti. ' dedi.