İkinci Grup Av Sezonu Başladı

Muş’un Malazgirt ilçesinde ikinci grup av sezonu; kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği avıyla başladı.

Malazgirt Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Devrim Yağcı, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ikinci grup av sezonunun tüm bölgelerde 17 Ekim 2015 tarihinde başlayıp 3 Ocak 2016 tarihinde sona ereceğini söyledi.

2015-2016 ikinci grup av sezonunun başladığını kaydeden Devrim Yağcı, açılmış olan sezonda avcıların ikinci grup kuş kategorisinde bulunan kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği avlayabileceklerini kaydetti.

Devrim Yağcı, “Komisyon kararına göre birinci grup av hayvanlarından bıldırcın ve üveyik avı 15 Ağustos 2015 tarihinde başlayıp 27 Aralık 2015 tarihinde kapanacak. İkinci grup kuşlardan kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği avı ise 17 Ekim 2015 tarihinde başlayacak ve 3 Ocak 2016’da da sona erecek. Avlanma limitleri ise; kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği 2 adet olarak belirlenmiştir. 2015-2016 av sezonunda avcılarımızın avlanma belgesi, avlanma pulu ve avcılık sertifikası olması şarttır. Bu belgeler olmadan kesinlikle ava çıkılması yasaktır. Bu karar Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Merkez Av Komisyonu’nun kararıdır. Avcılık yapanlar mutlak suretle bu belgeleri almaları gerekir. Derneğimize kayıt yaptırmayanların kesinlikle ava çıkmaları yasaktır. Ava çıkmadan önce avcıların mutlak olarak silah ruhsatı, kulüp üye belgesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan alınan avlanma kartlarını yanlarına almaları gerekir. Ayrıca av yapılan alanların av sahasına açık olup olmadığının bilinmesi, yasaklanan bölgelerde av yapılmaması gerekir. Toy kuşları ve telli turnalar koruma altında olup, göçebe avcılar içinde ilçe jandarma komutanlığı ile birlikte çalışma yapıyoruz” dedi.

Üçüncü grup avlanma sezonu hakkında da bilgiler veren Malazgirt Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Devrim Yağcı, “Üçüncü grup kuş kategorisinde bulunan sakarmeke, sakarca, yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, Macar ördeği, tepeli patka, kılkuyruk, elmabaş patka, çıkrıkçın, suçulluğu, kaya güvercini, tahtalı, karatavuk, öter ardıç ve çulluk avı başlangıç tarihi tüm bölgelerde 17 Ekim 2015 bitiş tarihi 21 Şubat 2016 tarihi olacaktır. Belirttiğimiz tarihler dışında avlanmaya çıkan avcılar hakkından yasal işlem yapılacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA