Halkbank, CEV Şampiyonlar Ligi Maratonuna Başlıyor

Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın İtalyan antrenörü Lorenzo Bernardi, CEV Şampiyonlar Ligi'nde rakipleri kim olursa olsun aynı disiplinle mücadele ederek, kayıpsız ilerlemek istediklerini söyledi.

Türk temsilcisi, Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nca (CEV) düzenlenen DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde, D Grubu'ndaki ilk maçını, perşembe günü deplasmanda Karadağ'ın Budvanska Rivijera takımıyla yapacak.

Takımın İtalyan antrenörü Lorenzo Bernardi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve takımı özel maçlarla desteklediklerini belirtti.

Bernardi, "Hazırlık maçlarının yanı sıra sezon başında iki kupa birden kazanarak moral topladık. Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nin düzenlediği uluslararası turnuvada birinci olduk. Ardından Erkekler Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nda Arkas Spor gibi zorlu bir rakibi 3-0 yenerek, kupayı müzemize getirdik. Tüm bunlar takımın, hazırlık sürecine büyük katkı sağladı" diye konuştu.

Sezona iki kupayla başlamanın oyuncuları motive ettiğini anlatan Bernardi, Şampiyonlar Ligi D Grubun'da Avusturya'nın Hypo Tirol Innsbruck, Rusya'nın Zenit Kazan ve Karadağ'ın Budvanska Rivijera takımıyla mücadele edeceklerini dile getiren Bernardi, şunları söyledi:

"Gruptaki her rakibi önemsiyoruz. İlk maçımızı Budvanska Rivijera ile deplasmanda yapacağız. Karadağ ekibi, voleybol kültürü, geleneği olan bir takım. Ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ve bu nedenle bir takım oyuncu eksiklikleri bulunduğunu duyduk ancak bu, rakibi küçümsememiz için bir neden değil. Karşımızdaki kim olursa olsun, aynı disiplin ve ciddiyetle mücadele ederek, kayıpsız ilerlemek istiyoruz."

- Toğan: "Böyle zorlu bir ligi kaldırabilecek nitelikteyiz"

Yardımcı antrenörlerden Erkan Toğan, lige Budvanska Rivijera maçıyla başlamanın avantaj olduğunu belirterek, "Milli takımlarında görev yapan arkadaşlar takıma yeni katıldı. Bu nedenle, ilk maçta, diğerlerine göre nispeten kolay bir rakip gibi gözüken Budvanska Rivijera ile karşılaşmak, takımın yol kat etmesi açısından iyi oldu" diye konuştu.

Hypo Tirol Innsbruck maçının daha sert geçeceğini dile getiren Toğan, "Son rakip ise geçen yılın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Zenit Kazan. Grupta elimizden gelenin en iyisini yapıp, dörtlü finale kalmak istiyoruz. Umarım güzel bir sezon geçiririz. Hem kulüp hem de takım kalitesi olarak böyle zorlu bir ligi kaldırabilecek nitelikteyiz" ifadelerini kullandı.

Yardımcı antrenörlerden Taner Atik ise Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçların tehlikeli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"İlk maçtan galip ayrılmak sonraki aşamalar için takıma güven verir. Ayrıca takımın, tam anlamıyla takım olabilmesi için her maçın büyük önemi var. Budvanska Rivijera'nın ardından Hypo Tirol Innsbruck ile karşılaşacağız. İlk iki maçımızda galip gelerek, en zorlu takımlardan Zenit Kazan'ın karşısına 6 puanla çıkmak istiyoruz."

Halkbank, DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ilk maçını, 5 Kasım Perşembe günü deplasmanda Budvanska Rivijera ile yapacak. Karadağ'ın Budva kentindeki maç, TSİ 20.00'de başlayacak.

Kaynak: AA