Hakan frikiklerin sırrını açıkladı!

Bayer Leverkusen forması giyen Hakan Çalhanoğlu, UEFA’nın resmi Internet sitesine özel bir röportaj verdi.

Attığı frikik golleriyle kendisine bir hayran kitlesi oluşturan Hakan Çalhanoğlu, UEFA.com’a verdiği özel röportajda frikiklerini, son 3 senede yaşadıklarını anlattı. İşte Hakan’ın verdiği o röportaj:

Alman Üçüncü Lig ekibi Karlsruhe’den Hamburg’a transfer oldun ve daha sonrasında da Leverkusen ile Şampiyonlar Ligi’nde gol attın. Son birkaç sezonunu nasıl özetlersin?
Her şey çok hızlı gelişti. Bunun olacağını hiç düşünmemiştim. Kendimi bu kulüp ve taraftarlar önünde ispat edebildiğim için çok mutluyum. Bir oyuncu olarak Şampiyonlar Ligi’nde oynamak ve en iyilerle mücadele etmek istersiniz. Bu nedenle bu adımları attığım için çok mutluyum. Bunun için çok çalıştım ama hala çalışmaya devam etmeli ve seviyemi yükseltmeliyim.

21 yaşında Leverkusen’de düzenli bir şekilde oynuyorsun. Bu heyecan verici takımdaki rolünü nasıl değerlendirirsin?

Defansif orta saha, sol açık ya da ikinci forvet olarak görev yapabiliyorum. Her zaman sahada en iyi vermeye çalışırım ve hoca ne isterse onu yerine getiririm. Takıma katkı sağlayıp en iyimi ortaya koymayı istiyorum.

Harika bir frikikçisin. Sırrın nedir?
Topu barajın üstünden geçirmeye çalışırım. Bu benim güçlü yanım, eğer topa iyi vurduysam top normalde içeri girer. Çok sayıda frikik uzmanı izledim. David Beckham olağanüstü bir frikikçiydi, keza Juninho da. Her zaman böyle oyuncuları izlemeli ve onlardan bir şeyler öğrenmelisiniz. Herkesin bir rol modeli olduğunu düşünüyorum ve bu iki isim benim rol modellerimdi. Onları izleyerek ben de kendi tarzımı oluşturdum.

Roger Schmidt ile ikinci sezonundasın. Onunla çalışmak nasıl?
Kulübe aynı anda geldik ve harika bir ilk yıl geçirdik. Onla ve takımın geri kalanıyla çok iyi anlaşıyorum. Şu ana kadar harika bir iş çıkardı ve bize nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davrandı. Hep birlikte gelişiyoruz.

Genç ve aç bir takımız. Ve bunu göstermeye de devam etmek istiyoruz. Schmidt’in oyun tarzının fazla atak ve korkusuz olduğunu düşünüyorlar ama bu sistemle birçok şey kazandık. İyi uygulandığında çok keyif veriyor.

Bu sistem yüksek tempo ve önde baskı içeriyor. Bunun hakkında ne düşüyorsun?
İleride iyi basmalı ve savunma oyuncularınıza güvenmelisiniz. Ve bu da aslında bir maçtaki en önemli şey – bütün takım arkadaşlarınıza güvenmelisiniz. Daha sonra bu güven artacaktır. Ve eğer hücumda iyi anlaştığınız futbolcular da varsa bu iki kat zevkli. Bence gol atmak bir futbolcu için en harika şey.