Yeşilgiresun Belediyespor - Trabzonspor Medical Park Maçının Ardından

Spor Toto Basketbol Ligi’nin 8. haftasında Trabzonspor Medical Park deplasmanda Yeşilgiresun Belediyespor’u 62-69 mağlup etti. Maçın ardından antrenörler karşılaşmayı değerlendirdi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Kandemir, “Geçen hafta Konya’da kazanarak birikim bulmuştuk. Fakat oyuncumuzun cezalı olması, o pozisyonunda dar bir kalibrasyon olması oyunu her acıdan çok etkiledi. Oyun son 5 dakikaya kadar hep dengede gitti. Oyunun sonunda biraz hücumda özellikle büyük bir maçta kötü bir müdafaa yapmadık. Aslında 69 sayı yedik sonuç olarak 69, 62 sayılar içeride maç kazanmak için ideal sayılar. Oyunda çok aceleci olduk 2 defa oyun kopma noktasına geldi. Biricisi maçın başında öndeyken erken atışlarımız oldu ve rakibi oyuna ortak ettik. Oyunun sonunda daha iyi oyuncuyu bulmak yerine, daha zor atışları tercih ederek oyunu kilitlediğini düşünüyorum. Aslında mücadele olarak takımın genelinde kazanmak için iyi mücadele ettik” dedi

"Herhangi bir oyuncumuzun sakatlanması, ceza alması bizi çok etkiliyor" diyen Kandemir, "Geçen haftaki maçta gerçekten ceza alacak bir şey yapmadık. Tamamen yanlış taraflı bir karar aldılar. Bu haftaki oyun bizi zorladı. Bugün oyunda olsaydı Tony’i daha fazla dinlendirebilirdik. Kaybettiğimiz için üzgünüm. Bundan sonra arka arkaya çok kuvvetli iki takım var. Galatasaray ve ardından Efes" şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR MEDİCAL PARK CEPHESİ

Maçın tam bir derbi havasında geçtiğini söyleyen Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Nenad Markovic, "Sert bir oyundu ve derbi havasında geçti. Bu maçtan dolayı üzerimizde biraz daha fazla baskı vardı. İlk yarıda 11 tane top kaybı yaptık. Önemli noktalarda iyi defans yaptık ve önemli skorlar elde ettik. Bu sayede maçı aldık. Takımı kutluyorum, ev sahibi takıma ise misafir perverliğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA