Bursa'da Dağcılık Sporu Kulüplerine Malzeme Yardımı

Büyükşehir Belediyesi, dağcılık sporunun daha da gelişmesi için kulüplere malzeme desteği yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, Bursa'nın aynı zamanda sporla anılan bir kent olması için tüm branşlarda önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Dağcılık sporunun gelişmesi için de tırmanma duvarı yapımı başta olmak üzere gerekli her türlü yatırımı yaptıklarını ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

"Bursa'nın spor denildiğinde akla gelen ilk kent olması amacıyla spor yatırımlarına ağırlık verdik. Sporda da her şeyin en kalitelisini Bursa’ya kazandırma hedefinde olduk. Dünyanın en heyecan verici 10 projesi arasında gösterilen stadyumda olduğu gibi tüm spor tesislerinin de ayrıcalıklı ve örnek tesisler olması için gayret gösteriyoruz. Dağcılık sporunun da gelişmesi için sığınma evini yeniden kullanıma açmak bize nasip oldu. Yeni tesisler de bir bir hayata geçirilecek. Buz hokeyi, körling, veledrom, uluslararası müsabakaların yapılabileceği kapalı atletizm salonu gibi tesisleri de kente kazandırılacak."

Dağcılık Federasyonu İl Temsilci Yardımcısı Feridun Baykara da Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle dağcılık kulübü sayısının 24'e çıktığını belirterek, Altepe'ye destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 22 dağcılık kulübüne kask, kazma ve halattan oluşan malzemeler dağıtıldı.

Kaynak: AA