Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe Maçından Notlar

Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta karşılaşmasında İçel İdmanyurdu deplasmanına çıkan Fenerbahçe'de, teknik direktör Vitor Pereira, son Torku Konyaspor maçının ilk 11'ine göre tek değişikliğe gitti.

Portekizli teknik adam, önceki maçta ilk kez yedek kulübesinde oturttuğu Luis Nani'yi tekrar ilk 11'e dahil ederken, 4 maç sonra ilk kez Torku Konyaspor maçında denediği çift forvetten vazgeçerek, Jose Fernandao'yu yedek oturttu.

Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel oynarken, savunma 4'lüsünü Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves ve Hasan Ali Kaldırım oluşturdu. Savunmanın önünde yine Josef de Souza-Mehmet Topal ikilisi yer aldı, sol kanatta Alper Potuk, sağ kanatta ise forvete yakın olarak Nani görev yaptı. Diego Ribas'ın forvet arkasında sahaya çıktığı Fenerbahçe'de, ileri uçta Robin van Persie gol aradı.

- Fenerbahçe'de tek eksik

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Caner Erkin, İçel'e getirilmezken, 23 kişilik kadroda yer alan Raul Meireles ile Abdoulaye Ba, 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

Ligde gelecek hafta Trabzonspor ile karşılaşacak Fenerbahçe'de, Fernandao, Josef de Souza ve Mehmet Topal, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

- İdman boykotu kadroya yansıdı

Futbolcuların, alacakları nedeniyle hafta içerisindeki idmanları boykot ettiği İçel İdmanyurdu'nda, bazı antrenmanlara sakatlıkları gerekçesiyle katılamayan Welliton ve Vederson, Fenerbahçe karşısında kadroda yer almadı.

İçel ekibinde, Efe Halil Özarslan ve Futacs da sakatlıkları nedeniyle ilk 18'e dahil edilmedi.

Nakoulma ve Murat Ceylan'ı yedek kulübesine çeken kırmızı-lacivertlilerin teknik direktörü Bülent Korkmaz, Fenerbahçe karşısına Muammer Yıldırım, Sadiku, Servet Çetin, Mitrovic, Nurullah Kaya, Serkan Balcı, Güven Varol, Eren Tozlu, Khalili, Oktay Delibalta ve Pedriel 11'ini çıkardı.

- Taraftar ilgi gösterdi

İçel Stadı'nda oynanan karşılaşmaya İçelli taraftarlar ilgi gösterirken, tribünlerin büyük kısmı doldu.

İçelli taraftarların hazırladıkları koreografiler ilgi çekerken, sarı-lacivertli taraftarlar da kendilerine ayrılan tribünün tamamını doldurarak, takımlarını destekledi.

- Fenerbahçe için geniş güvenlik önlemi

Karşılaşma için Adana'da kampa giren Fenerbahçe'nin, müsabakanın oynandığı İçel Stadı'na gelişi sırasında kara yolunda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Öte yandan, karşılaşma öncesinde Raul Meireles ile Ertuğrul Taşkıran, Adana'da, Abdoulaye Ba ile Mehmet Topuz da İçel'de taraftarlar için düzenlenen imza günü etkinliğine katıldı.

Kaynak: AA