Aslan'a Bir Darbe De Antalyaspor'dan

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun görevden alınmasının ardından ilk maçına çıkan Galatasaray, Antalyaspor karşısında üç kez öne geçmesine rağmen sahadan 3-3’lük eşitlikle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında sahasında Antalyaspor ile karşılaşan Galatasaray, sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrıldı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun görevden alınmasının ardından ilk maçına kaleci antrenörü Taffarel yönetiminde çıkan sarı-kırmızılı ekip, Yasin Öztekin, Podolski ve Selçuk İnan ile üç kez öne geçtiği müsabakadan 3-3’lük eşitlikle ayrıldı. Gol düellosunun yaşandığı karşılaşmanın ardından taraftarlar yönetimi istifaya davet etti.

TARAFTARLAR DURSUN ÖZBEK’İ İSTİFAYA DAVET ETTİ

Hamzaoğlu’nun görevden alınmasının ardından çıktığı ilk maçında puan kaybı yaşayan Galatasaray’da maç sonu taraftarlar yönetimi istifaya davet etti. Hakem Ali Palabıyık’ın son düdüğünün ardından stadyumda ‘Yönetim istifa’ tezahüratları yankılandı.

HAMZA HAMZAOĞLU UNUTULDU

Galatasaray’a geçtiğimiz sezon 3 kupa birden kazandıran teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu kararıyla görevden alınmıştı. Sarı-kırmızılı taraftarların maç öncesi Hamzaoğlu’nun gönderilmesine ne tepki vereceği merakla bekleniyordu. Galatasaraylı taraftarlar, Hamza Hamzaoğlu için herhangi bir tezahüratta bulunmazken, müsabaka sonunda uzun süre yönetimi istifaya davet etti.

TAFFAREL MAĞLUBİYET GÖRMEDİ

Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun görevden alınmasıyla Antalyaspor maçında takımın başında sahaya çıkan Taffarel, 3. kez sarı-kırmızılıların teknik sorumlusu olarak kenarda yer aldı. Daha önce Brezilyalı çalıştırıcı, 2013-2014 sezonunda Fatih Terim’in görevden alınmasının ardından 6. hafta mücadelesinde oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında kenarda yer almış ve sarı-kırmızılılar o karşılaşmadan 1-1’lik eşitlikle ayrılmıştı. Geçtiğimiz sezon ise Prandelli’nin görevden alınmasıyla 11. haftadaki Gaziantepspor mücadelesinde yine teknik sorumlu olarak görev alan Taffarel’in yönettiği Galatasaray, sahadan 1-0 galip ayrılmıştı. Aslan, yine Brezilyalı çalıştırıcının saha kenarında yer aldığı Antalyaspor müsabakasında ise sahadan 3-3’lük eşitlikle ayrıldı.

PERDEYİ YASİN ÖZTEKİN AÇTI

Karşılaşmanın 9. dakikasında Sneijder’in pas olarak kullandığı köşe atışında topla buluşan Yasin Öztekin’in uzak direğe şutunda top doğrudan ağlarla buluştu. Karşılaşmadaki açılış golünü kaydeden yetenekli oyuncu, bu sezon ligde ikinci kez gol sevinci yaşadı. Ligde geride kalan tüm maçlarda forma şansı bulan Yasin, Antalyaspor mücadelesinde 90 dakika sahada kaldı.

RODRIGUEZ ISLIKLANDIĞI SIRADA ASİST YAPTI

Galatasaray’ın İspanyol oyuncusu Jose Rodriguez, yaptığı pas hataları sebebiyle tribünlerden yoğun tepki aldı. 66. dakikada topla buluşan yıldız oyuncu, sarı-kırmızılı tribünler tarafından ıslıklandığı sırada derinlemesine pasla topu Podolski ile buluşturdu. Alman yıldız, ayağının dışıyla sağ köşeye şutunda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Golün ardından Podolski ve Sneijder, taraftarlara Rodriguez’i işaret ederek alkışlamalarını istedi. Galatasaray’ın teknik sorumlusu Taffarel, Rodriguez’i golden 1 dakika sonra oyundan alarak Emre Çolak’ı sahaya sürdü. Oyundan çıkarken üzgün olduğu gözlenen 21 yaşındaki İspanyol oyuncuyu taraftarların bir bölümü alkışlarken, bir bölümü tepkilerini sürdürdü.

PODOLSKI GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Karşılaşma öncesi Galatasaray’ın en skorer ismi olan Alman oyuncu Lukas Podolski, attığı galibiyet golü ile ligdeki gol sayısını 6’ya çıkardı. Ligin 11. haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçında 1 gol, 1 asistlik performans sergileyen Podolski, Antalyaspor mücadelesini de boş geçmedi. Galatasaray, Podolski’nin gol sevinci yaşadığı karşılaşmalarda yalnızca 1 mağlubiyet aldı.

ETO’O 10. GOLÜNÜ ATTI

Müsabakanın 81. dakikasında Antalyaspor’da Mbilla, Hakan Balta’nın ceza sahası içinde yaptığı faulle yerde kaldı. Maçın hakemi Ali Palabıyık, beyaz noktayı işaret ederken, penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Kamerunlu yıldız Samuel Eto’o meşin yuvarlağı kaleci Muslera’nın sağından ağlarla buluşturdu. Ligdeki gol sayısını 10’a çıkaran yıldız oyuncunun gol attığı maçlarda kırmızı-beyazlı ekip, toplam 14 puan topladı.

ASLAN 2 HAFTADA 5 PUAN KAYBETTİ

Ligin 11. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanından 4-3’lük skorla mağlup ayrılan Galatasaray, 12. hafta mücadelesinde karşılaştığı Antalyaspor’a karşı da 2 puan kaybederek iki haftada toplam 5 puan kayıp yaşadı. Ligdeki puanını 22’ye çıkaran sarı-kırmızılı ekip, averajla 3. sırada yer aldı.

Kaynak: İHA