Arsenal'a soğuk duş!

İngiltere Premier Lig'in 13. hafta mücadelesinde şampiyonluk yarışındaki takımlardan Arsenal, deplasmanda West Bromwich ile karşı karşıya geldi.

Mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1'lik skorla kazandı ve Wenger'in öğrencilerine büyük bir şok yaşattı.

Arsenal, 28. dakikada Mesut Özil'in asistinde Olivier Giroud'nun golüyle öne geçti. Türk asıllı Alman milli yıldız Mesut Özil, böylece üst üste 7. maçında da asist yaparken; bu sezon 12. maçında 11. asistini yaptı.

Bu golün ardından, 35. dakikada Morrison maçta beraberliği getirirken, 40. dakikada Arteta'nın kendi kalesine attığı golle West Bromwich bir anda üstünlüğü ele geçirdi.

İkinci yarıda ise Arsenal ataklarını sıklaştırdı. 63. dakikada gol umudu olarak Campbell oyuna dahil olurken, skoru ise değiştiremedi. Maçın kaderini ise 84. dakikadaki penaltı belirledi. Arsenal'de kazanılan penaltıda topun başına gelen Cazorla, topu dışarıya yolladı.

Bu skorun ardından 6 maç sonra yenilgi ile tanışan Arsenal bir anda 26 puanla 4. sıraya geriledi. West Bromwich ise 2 maç sonra kazandı ve 17 puana yükseldi.

Premier Lig'in 14. haftasında Arsenal deplasmanda Norwich ile karşılaşacakken, West Bromwich ise deplasmanda West Ham United'a konuk olacak.