Görme Engelli Sporcuların Başarısı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, görme engelliler golbol ve yüzme şampiyonalarında derece elde eden Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları ve Beyaz Baston Görmeyenler Derneği'ni ziyaret etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Beyaz Baston Görmeyenler Derneği ve Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kamil Çam, ziyarette sporcuların başarıları hakkında bilgi verdi.

Çam, 14-18 Eylül'de Malatya'da yapılan Golbol 3. Lig 2. devre müsabakalarında Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü'nün Türkiye üçüncüsü olduğunu belirtti.

Sakarya'da 9-11 Kasım'da gerçekleştirilen görme engelliler yüzme şampiyonasındaki başarıdan da bahseden Çam, Fatma Nur Baki'nin 200 metre karışık 100 metre kelebek 50 metre serbest birincisi, Ayşe Karatepe'nin serbest 400 metre, 100 metre sırt birincisi, serbest 50 metre ikincisi, Serap Çalgan 100 metre sırt ikincisi, 50 metre serbest üçüncüsü, 100 metre serbest dördüncüsü olduğunu kaydetti.

Hacıcaferoğlu'na desteğinden dolayı teşekkür eden Çam, görme engellilere eğitim, spor, sanatta yaşanabilir dünya sunmanın insani görev olduğunu vurguladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hacıcaferoğlu ise sporun engeli olmadığını, engellerin sporla aşıldığının altını çizdi.

Derece elde eden sporcuları kutlayan Hacıcaferoğlu, 10 bin kişilik spor salonu, Kepez Çok Amaçlı Spor Salonu'nun yapım çalışmalarının hızlandığını, çok yakında engelli sporcular başta olmak üzere tüm branş sporcularının yeni tesislere kavuşacağını sözlerine ekledi.

Ziyaret sonunda ödül töreni ve fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA