Engelli Sporcu Olimpiyatlar İçin Destek Bekliyor

Snowboard yaparken geçirdiği kaza sonucu omurilik felci olan ve sporu bırakmayan engelli sporcu Enes Günel, 2020 Tokyo Paralimpik oyunları için destek bekliyor.

Enes Günel, Sporun tüm zorlu branşlarıyla yıllarca uğraştı. Yüzme, beachvolley, salon voleybolu, satranç, snowboard, Hobbie cat, kiteboard ve wakeboard ile uğraşan Günel, 2012 yılında Erciyes’te snowboard yaparken geçirdiği kaza sonucu C5 omurilik felci oldu.

Erciyes Dağı’nda snowboard kazası geçirerek C5 omurilik felçli olduğunu belirten Enes Günel, "Nefes alamama ve bitmeyen enfeksiyonlar sonucu 19 Şubat 2012 de geçirdiğim kazadan tam 1 yıl sonra evime dönebildim. Döndüm fakat 1 yıl boyunca yatmanın getirdiği tüm handikapları kendimde gördüm. Vücutta oluşan pek çok yara nedeniyle 5 ameliyat daha oldum, rahat bir şekilde sosyalleşebilmem ve tekerlekli sandalyeyi kullanabilmem 2014’ü buldu. Sonrasında TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) ile tanıştım ve bütün moral motivasyonumu kazandım tekrar spor yapabileceğime inandım. Onlarda beni bu konuda destekleyeceklerini söylediler. Hareket kabiliyetim çok çok düşük olduğu için ilk olarak düşündüğüm pek çok sporu yapamayacağımı biliyordum. Fakat sonunda hem oldukça beğendiğim hem de handikaplarıma rağmen yapabileceğim handcycle’ı buldum. Devamında bu bisikletin yüksek maliyetin temini için TOFD aracılığıyla ’Hareket Candır’ topluluğuyla tanıştım Antalya maratonunda beraber koştuk ve bunu beraber duyurduk" şeklinde konuştu.

HEDEF OLİMPİYATLAR

Enes Günel, kendine hedef olarak 2020 Tokyo Olimpiyatlarını görüyor. Yeni bisikletiyle kondisyon kazanmak için antrenmanlara başlayan Enes, "Handcycle paralimpik bir spor. Dünya şampiyonası, Dünya kupası, Avrupa şampiyonası gibi önemli yarışları var. Hedefim bu yarışlarda ülkemizi temsil etmek, yarışmak, madalya kazanmak. 2020 Tokyo paralimpik oyunları için puan toplamak, kota kazanmak. Şuan TBESF de bisiklet branşı yok. Bu branşın açılması pek çok sporcunun önünü açacaktır" dedi.

DESTEK BEKLİYORLAR

Kendisi gibi olan sporcuların daha rahat antrenman yapabilmeleri için desteğe ihtiyaçları olduğunu hatırlatan Günel, “Engelsiz Sporcuyum, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve 7 büyük koşu grubu’nun başlattığı projedir. Amaç engelsiz sporcuların önündeki antrenmana ulaşım problemi için TOFD’ye bir araç tahsis etmek ve devamında sporcuların ekipman sorununu çözmek. Bunun için 100’e yakın birey bağış koşucusu oldu. Bende bunlardan biriyim.15 Kasım İstanbul maratonunda bunun için koştuk. Çevremize duyurduk. Toplanan bağışlarla bu sorunların hallolacağına inanıyorum. Projeyi desteklemek isteyenlerde geç kalmış değil” diye konuştu.

Kaynak: İHA