Peugeot 2016 Rally Raid'in Resmi Pilotu Sebastien Loeb Oldu

İSTANBUL - Fransız pilot Sebastien Loeb, 2016 Rally Raid sezonu boyunca Peugeot adına yarışacak.

Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre, Sebastien Loeb, 2016 sezonunda Rally Raid programı çerçevesinde Peugeot Sport takımına katılacak.

Peugeot Üst Yöneticisi (CEO) Maxime Picat, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Sebastien Loeb'ün Peugeot Sport ekibine katılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Bütün zeminlerdeki üstün pilotaj yeteneği, Peugeot Sport ekiplerinin performansı ile birleştiğinde markamızın sportif macerasına güzel perspektifler açacaktır. Loeb, spor ve otomobil tutkunlarına hayal kurduran değerleri taşıyor. Peugeot'nun direksiyonunda da yeni heyecanlar yaşatacağına inanıyorum" diye konuştu.

Sebastien Loeb ise kariyerini yeni keşfettiği bir branşta tamamlamanın kendisi için yeni bir fırsat olduğunu belirterek, "Gerek WRC'de 9 dünya şampiyonluğu ve WTCC'de zaferler kazandığım Citroen ile olsun, gerekse iki yıl önce ABD'de birlikte yeni bir sayfa açtığımız Peugeot ile olsun, tüm bu başarıları PSA Grubunun bünyesinde yaşamış olmaktan mutluyum. Daha kazanacağımız çok sayıda motive edici maceralar ve turnuvalar var" yorumunu yaptı.

Peugeot pilotu Sebastien Loeb'ün co-pilotu Daniel Elena ile Rally Raid'deki ikinci yarışını koşacağı Dakar rallisi ocak ayında gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA