'Okçulukta Kriz Yönetimi Yapabilen Kazanıyor'

İLKNUR ÇETİNBAŞ - Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, okçulukta mental hazırlığın önemine dikkati çekerek, "Bu branşta kriz yönetimi yapabilen kazanıyor" dedi.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bir dönem geçireceklerini ve olimpiyatlar sezonu olduğu için her yarışmanın ayrı önem taşıdığını söyledi.

Milli takımın Eryaman Olimpik Hazırlık Merkezi'nde kampa girdiğini belirten Topaloğlu, "Eryaman donanımlı bir merkez, sporcuların eksiği yok. Bu yıl tesiste olimpik ölçülerde 70 metrelik atış alanı yaptık. Bu bizim için çok iyi oldu. Yazın hep Antalya'dayız. Bu alan sayesinde, kışın da Eryaman'da çalışabileceğiz" diye konuştu.

Okçulukta teknik hazırlığın yanı sıra mental hazırlığın da önem taşıdığını anlatan Topaloğlu, sporcularda atış çizgisindeki heyecanın, performansı etkilediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sporcu antrenmanda yaptığı atışı yarışmada yapamayabiliyor. Yarış heyecanı, kendinden önce atan sporcunun derecesi, o anki ruhsal durumu performansı bozabiliyor. Rakibin derecesi, kimisini motive ederken, kimisini endişelendiriyor. Okçuluğun en önemli kısmını mental hazırlık ve konsantrasyon oluşturuyor. Atış çizgisinde kendi krizini yönetebilen sporcu başarılı oluyor. Bu nedenle mental hazırlığa çok önem veriyoruz."

- "En kuvvetli ülkeler henüz kota alamadı"

Mart ayına kadar olimpiyat kotası için yarışacak sporcuları belirleyeceklerini dile getiren Topaloğlu, "Takım kotası almayı tercih ederiz ama olmazsa bireyselde mutlaka bir bayan bir de erkek sporcuyla 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

En kuvvetli ülkelerin henüz kota alamadığını vurgulayan Topaloğlu, "Bu da, kota müsabakalarında bizim onlarla karşılaşacağımızı gösteriyor ancak biz de iyi bir takıma sahibiz. İyi çalışıyoruz. Dünyayı yakından takip eden, kondisyonerinden psikolojik danışmanına kadar her alanda eksiksiz çalışan bir teknik ekibimiz var" diye konuştu.

- "WA'nın yaklaşımını takdirle karşılıyoruz"

Topaloğlu, 1-6 Mart 2016'da Dünya Salon Şampiyonası'nın Ankara'da düzenleneceğini hatırlatarak, 45 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katılacağı şampiyonayı çok önemsediklerini söyledi.

Ankara'daki terör saldırısının ardından bazı ülkelerin, endişelenerek, şampiyonanın yerinin değiştirilmesiyle ilgili talepte bulunduğunu anlatan Topaloğlu, "Dünya Okçuluk Federasyonu (WA), bu başvuruları kibar bir şekilde bertaraf etti. WA, Paris ve Londra'daki terör saldırılarını hatırlatarak, bu tür saldırıların, sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde olabileceğini, endişeye gerek olmadığını kaydetti" diye konuştu.

Bu yaklaşımı, teröre geçit verilmemesi açısından takdirle karşıladıklarını belirten Topaloğlu, şunları kaydetti:

"Daha önce hem okçulukta hem de diğer branşlarda eksiksiz organizasyonlara imza atan ülkemiz, bu alanda her zaman takdirle karşılandı. Congresium'da düzenleyeceğimiz Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda yine kusursuz bir işe imza atacağımıza inanıyorum."

Kaynak: AA