Milli Karateciler Endonezya'da Tarih Yazdı

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da yapılan 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda tarihteki en başarılı sonucuna imza atan Türkiye, kazandığı 7 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile genel klasmanda dünya ikincisi oldu.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yapılan 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası sona erdi. 12-15 Kasım tarihlerinde 91 ülkeden bin 425 sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda mücadele eden Karate Milli Takımı, tarihi bir başarının altına imza attı.

Buz Arena'da tarihteki en başarılı sonucuna imza atan Karate Milli Takımı, ilk kez yedi dünya şampiyonu çıkardığı Dünya Şampiyonası'nda kazandığı 7 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile genel klasmanda takım halinde Dünya ikincisi oldu. 8 altın, 3 gümüş ve 7 bronz madalya kazanan Japonya ilk sırada yer alırken, 6 altın, 8 gümüş ve 7 bronz madalya ile üçüncü sırada yer alan Mısır, şampiyonanın en fazla madalya kazanan ülkesi oldu. Alt yaş kategorilerinde üç Avrupa şampiyonluğu bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu milli karateci Eray Şamdan, milli takımında başarısında büyük söz sahibi oldu.

Milli Karateciler Endonezya'da Tarih Yazdı

Dünya Şampiyonası'nda madalya kazanan milli sporcular ise şöyle:

Uğur Aktaş; 21 Yaş Altı Kumite 84 kilogram-altın, Burak Uygur; 21 Yaş Altı Kumite 67 kilogram-altın, Kayra Sezgin; Ümitler Kumite +54 kilogram-altın, Eray Şamdan; 21 Yaş Altı Kumite 60 kilogram-altın, Ömer Özer; Ümitler Kumite 52 kilogram-altın, Ümit Genç; Erkek Kata Takımı-altın, Eda Eltemur; Gençler Kumite +59 kilogram-Gümüş, Samed Gök; Ümitler Kumite 63 kilogram-bronz, Dilara Bozan; 21 Yaş Altı Ferdi Kata-bronz, Selahattin Güngel; Ümitler Ferdi Kata-bronz, Duygu Yemenici; Ümitler Kumite 47 kilogram-bronz, Metehan Yılmazer; Gençler Kumite 68 kilogram-bronz.

Milli Karateciler Endonezya'da Tarih Yazdı

Kaynak: İHA