19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü İnceefe Açıklaması

"Grup lideri olarak elit tura kaldık. Emeği geçen herkesi tebrik ederim"

UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finallerine gidebilme yolunda 1. eleme turu maçlarını grup lideri olarak tamamlayıp, elit tur etabına kalan milli takımın teknik direktörü Vedat İnceefe, mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulunan Vedat İnceefe, elit tura yükselmenin kendileri için sevindirici olduğunu belirterek, "Maçların sentetik sahada oynanmasından dolayı başta çekingenlik yaşadık. Bosna Hersek maçındaki yenilgi de bundan kaynaklandı. Ancak zaman ilerledikçe doğruları yaptık ve de grup lideri olarak elit tura kaldık. Emeği geçen herkesi tebrik ederim" ifadelerini kullandı.

Gruptaki son maçlarında Ukrayna gibi ilk iki müsabakasını kazanmış bir ekibi, 3-0 geriye düşmelerine karşın 4-3 yendiklerini hatırlatan İnceefe, şu şekilde görüş belirtti:

"İyi oynayan, kanatları iyi kullanan, set oyununu kurabilen ve ileride çoğalan bir takımız. Ancak Ukrayna maçının ilk yarısında bunların hiçbirini yapamadık ve 29 dakikada 3-0 yenik duruma düştük. İkinci yarıda ise gerçek gücümüzü göstererek maçı çevirmeyi başardık. Asıl hedefimiz elit turda grubu lider bitirerek Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'na katılmak. O maçlara kadar oyuncu grubu ile daha fazla bir arada olma fırsatımız var. Eksikliklerimizi gidereceğiz."

Kaynak: AA