Dusan Ivkovıc Açıklaması '6 Günde 3 Derbi Maçı Oynadık'

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Beşiktaş mağlubiyetinin ardından, "Ligin asıl amacı oyuncuları korumak olmalı. Biz 6 günde 3 derbi maçı oynadık" dedi.

Spor Toto Basketbol Ligi’nin 6. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, Anadolu Efes’i 79-73 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Beşiktaş’ın hücumda iyi oynadığını ama kendilerinin savunmada kötü olduklarını belirterek, "Birbirinden farklı iki yarısı olan bir maç oldu. İlk periyotta Beşiktaş potamıza 27 sayı attı. İlk yarı sonunda da 47 sayı gördük potamızda. Beşiktaş hücumda iyi bir performans sergilerken biz savunmada kötü bir performans sergiledik" şeklinde konuştu.

"6 GÜNDE 3 DERBİ MAÇI OYNADIK"

Oyuncularının dinlenecek zamanı olmadığını belirten Ivkovic, "Oyuncularım son oynadığımız maçın üzerinden 48 saat geçmeden bugün yine sahaya çıktılar. Perşembe günü Olympiacos’a karşı zor bir maçı kaybettik. Ligin asıl amacı oyuncuları korumak olmalı. Biz Efes olarak 6 günde 3 derbi maçı oynadık. Yayıncı kuruluşlardan dolayı bu maçı cumartesi oynayacağımız söylendi. Türkiye Basketbol Ligi’nin İngiliz ve Alman futbol liginden geri olduğunu düşünmüyorum. Euroleague’de ülkesini temsil eden takımı bence daha fazla korumalı. Oyuncuları özellikle daha fazla korumalı. Ben antrenör olarak bahane aramıyorum. Sadece insanların bize karşı iyi niyetli olmasını istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA