'Spor İçin Engel Tanımıyoruz' Projesi

İstanbul Gençlik Hİzmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün kullanımına tahsis edilen özel tasarımlı engelli otobüsü tanıtıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığının hayata geçirdiği "Spor İçin Engel Tanımıyoruz" projesi kapsamında, engelli spor kulüplerinin yararlanması için İstanbul Gençlik Hİzmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün kullanımına tahsis edilen özel tasarımlı engelli otobüsü tanıtıldı.

Burhan Felek Spor Kompleksi bahçesinde düzenlenen tanıtım programında konuşan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  İbrahim İlhami Koç, projenin sporda engelleri aşmak adına önemli bir adım olduğunu söyledi.

Koç, otobüslerin tek koltuklu, 28 engelli 6 refakatçi toplam 34 kişi kapasiteli olduğunu ve özel tasarımlı olduğunu anlattı.

Engellilerin sporla hayata tutunması adına Gençlik ve Spor Bakanlığının önemli çalışmaları hayata geçirdiğini belirten Koç, şöyle konuştu:

"Sadece antrenör eğitimleri değil aynı zamanda engelli ulaşım araçlarını da hizmete sokan bakanlığımız, engelli kardeşlerimizin sporla hayata tutunması ve başarı çıtamızın yukarı taşınmasında büyük bir atılım yaptı. Engelli vatandaşlarımız evlerinden alınarak spor tesislerine daha rahat ulaşabilir artık. Engelli kardeşlerimize özgü tasarlanmış otobüs ve minibüsler, sporcuların ulaşımı için kullanılmaya başlandı. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi ve Paralimpik Merkezi başta olmak üzere sporumuzun hizmetine giren otobüsler, Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilmekte olan gençlik faaliyetlerine engellinin katılımını sağladı. Engelli milli takımlarımız uluslararası müsabakalarda üretimi yerli olarak gerçekleştirilen bu araçlarla gidebilme imkanı buldu."

Kaynak: AA