Yepaş'ın Filedeki Sultanları

Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin (YEPAŞ) ülke voleyboluna yeni sporcular yetiştirmek ve Samsun’un voleybol sporunda bir ‘marka kulübü’ oluşturulması yolunda attığı ilk adımlar, meyvelerini daha ilk sezonda vermeye başladı.

Kurulduğu ilk yılında YEPAŞ’ın desteğini arkasında alan ve geçen yıl Türkiye Bayanlar Voleybol 3. Ligi’nde aldığı başarılı sonuçlarla 2. Lig’e yükselen Samsun Ondokuzmayıs Gençlik ve Spor Kulübü, 2015-2016 Türkiye Bayanlar Voleybol 2. Ligi sezonuna da Sakarya deplasmanında aldığı 3-0’lık net galibiyetle başladı.

Geçen Cumartesi günü Sakarya temsilcisi Hendek Gençlik ve Spor Kulübü’ne misafir olan Ondokuzmayıs Gençlik ve Spor Kulübü, rakibine karşı tüm setlerde üstünlük sağladı ve ilk seti 25-20, ikinci seti 27-25, üçüncü seti ise 25-23’lik sonuçlarla kazanarak, sezona üç puanla ‘merhaba’ dedi.

Bu galibiyetle büyük moral depolayan ve lige süper bir başlangıç yapan YEPAŞ’ın filedeki sultanları, evinde oynayacağı ikinci maçında 10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de Samsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda Bolu Belediyespor’u konuk edecek.

YEPAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ

Ondokuzmayıs Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Hakan Öztüre, sezona galibiyetle başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Yeni kurulmuş bir ekibiz ancak takım halinde birbirimize çabuk uyum sağladık. Oyuncularım çok kaliteli ve filede istediğimiz sonucu aldık. Bu sezon öncelikle Play-Off’lara kalmalıyız. Sonrasında da aynı mücadele hırsını göstererek, 1. Lig’e yükselmek istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz” dedi.

Kulübe verdiği desteklerden dolayı YEPAŞ ailesine teşekkür eden Ondokuzmayıs Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Pelin Akyol ve Antrenör Hakan Öztüre, “Hedefimiz milli takımlar düzeyinde sporcular yetiştirmek. Kulübümüzü, Samsun’da voleybol sporu branşında ‘marka’ olabilmesi için tüm desteğini veren YEPAŞ ailesine teşekkürü borç biliyoruz” diye konuştu.

Samsun’da bayan voleybolunu herkese sevdirmek istediklerini belirten Başkan Akyol, “Bu hafta sonu oynayacağımız Bolu maçına tüm Samsunluları, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’na davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA