Yeşilgiresun Belediyespor - Türk Telekom Maçının Ardından

Spot Toto Basketbol Ligi 3. haftasında sahasında Türk Telekom’u 69-51 mağlup eden Yeşilgiresun Belediyespor’da keyifler yerinde.

Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Kandemir, sonuçtan oldukça mutlu olduklarını belirterek, "Uzun oyuncumuzu kadro dışı bıraktıktan sonra biraz uzunlarda problem yaşadık ama maçın böyle olacağı belliydi. Rakipten çok bizim ne yaptığımız önemliydi, bizim geçen seneden itibaren oturtmak istediğimiz bir savunma takımı var. Savunmayı iyi yaptığın da kazanan bir takım var. Bence bugün çok iyi bir savunma yaparak kazandık. Bu kadar iyi bir takımı 40 sayıda tutmak önemliydi, kazandığımız için oyuncularımızı tebrik ediyorum” dedi.

“DİSİPLİNİ BOZAN GİDER”

Güçlü bir kulüp olmaya çalıştıklarını vurgulayan Kandemir, "Bu yolda herkesin, yöneticilerin, başta bizlerinde çok emeği var. Maç kazanılır veya kaybedilir ama Giresun terbiyesi ile Giresun basketbolunu oturtulmaya çalışıyoruz, o yüzden takımın içerisinde disiplinsiz davranma ihtimali olan hiçbir oyuncuyla devam edilmeyecek. Çok kritik bir maçtan önce risk alarak takımın uzun oyuncusunu Akindele’yi kadro dışı bırakarak bence ’sonuçları kişiliklerden daha önemli olmadığını’ ispat ettiğimizi düşünüyorum. Başta yönetim kurulu benim talebimi hiç korkmadan kabul ederek bunun arkasın da durdukları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

“HERKES ZEVK ALIYOR DİYE OYUN ŞOV BASKETBOLUNA DÖNÜYOR”

Kandemir, konuşmasının devamında, "Bir tek sorunumuz biraz herkes zevk alıyor diye şov basketboluna dönüyor. Oralarda çok hata yapıyoruz onu da zamanla düzeleceğini düşünüyorum. Sonuç olarak top çemberden geçtiği zaman hareket güzel, ne kadar iyi zıplarsanız zıplayın, topu nereye atarsanız atın top çemberden içeri girmesi gerekiyor. Önümüzdeki hafta Darüşşafaka maçımız var. Yeni bir uzunla anlaşacağız, takımımız da eksik gördüğümüz yerler var, oralara takviye yapacağız" ifadelerini kullandı.

TÜRK TELEKOM CEPHESİ

Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter ise, maç sonu açıklamasında, "Çok iyi bir savunma yaptılar, bizim de zaaflarımızdan yararlandılar. Bizde sezon başı 3 tane oyuncumuz sakatlandı. 2 Amerikalı ve Litvanyalı bir oyuncumuz. Sayı atmakta zorlanıyoruz bu sebepten bunu Beşiktaş maçında da yaşadık. Avrupa kupası maçın da zayıf bir takımla oynadık bu yüzden onu değerlendirmeyeceğim ama bu sakatlıklar bizi başlangıçta hırpaladı. Oyuncularım kısa süre içinde dahil olacaklar o zaman biraz daha dengeler yerine oturacak. Çünkü yaratıcı ve skorel kısalar olmadan basketbol kolay oynanmıyor. Burada gardımız çok yalnız kaldı, rakipte bu zaafımızdan yaralandı onları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA