Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu'nun Sözleri

İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezinden, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Gaziantepspor maçının ardından söylediği sözler nedeniyle yasal yollara başvurulacağı bildirildi.

Merkezden yapılan yazılı açıklamada, toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ve kadına yönelik şiddete karşı toplumsal duyarlılığın en üst seviyede olması gereken bir noktada Hacıosmanoğlu'nun kadına karşı cinsiyetçi söylemlerde bulunduğu ve bunun kınandığı belirtildi.

Hacıosmanoğlu'nun "Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" dediği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu şahsın, adam olmanın bir cinsiyet meselesi değil bir şahsiyet meselesi olduğunu öğrenmesi gerekir. Cinsiyetçi söylemler değil midir ki her geçen gün meydana gelen kadın cinayetlerine, kadına şiddete sebep olan. Kadınlarımız kadın kimliğinden dolayı vahşice ve hunharca öldürülmekte cinayetlerin ardı arkası kesilmemektedir.

Türkiye Futbol Federasyonu ve futbol kulüplerimizi gereği için göreve davet ediyoruz. İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak bu şahıs hakkında gerekli yasal yollara başvurulacak olup bu olayın sonuna kadar da takipçisi olacağımızı bildiririz."

Kaynak: AA