Medicana Sivasspor, Gaziantepspor Maçı Hazırlıklarına Başladı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor ligin 11. haftasında kendi sahasında oynayacağı Gaziantepspor maçı hazırlıklarına başladı.

Ligde geride kalan 10 haftada galibiyetle tanışamayan Medicana Sivasspor sahasında oynayacağı Gaziantepspor maçı hazırlarına kulüp tesislerinde, teknik direktör Okan Buruk idaresinde başladı.

Isınma hareketleri ve düz koşuyla başlayan idman öncesi Buruk futbolcularla saha içerisinde kısa bir toplantı yaptı. Antrenmana kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz ve Ümit Kurt ile sakatlığı devam eden Yekta Kurtuluş ve Barrales katılmadı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Okan Buruk Bursasspor maçıyla ilgili olarak, "Sonuç üzücü, oynadığımız oyunun karşılığı değil. Oyunun geneline baktığımız zaman çok üstün geçirdik. Yediğimiz gole kadar kalemizde net bir tehlike yaşamadan kendi ayağımızdaki topu rakibe vererek bir gol yedik. Tabii hatalar olacak, yanlışlar olacak. Kaçırdığımız goller var. Bunlarda oyun içerisinde var. Benim için önemli olan oyuncuların istediklerimizi sahada yerine getirmeleriydi. Bu anlamda büyük ölçüde bunu yapmaya çalıştılar. Skoru yakalayamadık. Kaçırdığımız net pozisyonlara baktığımız zaman aslında çok rahat bir maç geçirebilirdik. Üç puanla lige başlayabilirdik. Kazanma duvarını yıkarak tekrar ligin içinde çok iyi bir yere gelebilirdik. Ama yapacak bir şey yok bu maçtan gerekli dersleri alarak oyuncularımıza anlatarak bundan sonraki Gaziantep maçına hemen hazırlanmaya başladık. Bir hafta bitiyor bir hafta başlıyor o yüzden tekrar kafamızı kaldırıp yolumuza gitmemiz gerekiyor. İnşallah bundan sonraki haftalar daha iyi olacak” dedi.

“BU HAFTAYI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Takımın gol yollarında sıkıntı çektiğini söyleyen Buruk, ”Özellikle baktığımızda hem gol pozisyonlarını değerlendiremedik hem de gol öncesi pozisyonlarımız var 6-7 tane tercihleri doğru kullansak çok fazla pozisyona girecektik. Bunların da çalışmasını yapacağız. Önümüzde bir süre var o sürenin de bize faydalı olacağını hem de takımla daha fazla süre geçirme hem de oyuncuları daha iyi tanıma ve eksiklerimizi giderme anlamında bu haftayı çok iyi bir şekilde geçirip Gaziantep maçına hazırlanacağız” diye konuştu.

Defans hattında yapılan bireysel hataların sorulması üzerine Buruk, ”Herkesin hataları olacak ama biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü top ayağımızdayken çok kolay bir şekilde topu verdik. Bunlarla ilgili daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bunlarla ilgili konuşmalarımızı yapıyoruz. Maçtan önce de çok konuştuk aslında bunları topun bizde kalması çok önemliydi. Gereksiz top kaybını yapmamak çok önemliydi. Konuştuğumuz şeylerdi. Bundan sonrada bunları daha çok konuşacağız. Hatalar olacak tabi ki bunları telafi etmek önemli ben oyuncularımın bu hataları telafi edeceğini düşünüyorum. Onlara çok inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Buruk, Gaziantepspor maçında taraftarlara ihtiyaçlarını olduğunu belirterek futbolcuların güvene ihtiyacı olduğunu ve bunun için de tarafları maça beklediklerini söyledi.

Kaynak: İHA