Hacıosmanoğlu'nun Sözlerine Hem Tepki Hem Destek

Trabzonspor çarşamba günü sahasında Gaziantepspor ile 2-2 berabere kalmasının ardından penaltı pozisyonu ile ilgili maçın hakemine tepki gösteren Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez’’ şeklindeki açıklamalarına tepkiler sürüyor.

Konuyla ilgili Trabzon Demokratik Kadın Platformu üyeleri düzenledikleri basın toplantısında başkan Hacıosmanoğlu’na tepki gösterirken, bazı kadınlar da Hacıosmanoğlu’na destek çıktı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Trabzon Demokratik Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Yaşar Bayram, Hacıosmanoğlu’nun söylemlerine sert tepki göstererek, “Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor - Gaziantepspor arasında 28 Ekim Çarşamba günü oynanan maçın berabere bitmesi sonrasında yaptığı açıklamada ’Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez’ dedi.

Hacıosmanoğlu sadece 2015 verilerine göre erkek şiddeti sebebiyle katledilen kadın sayısı 226’ya ulaşmışken yaptığı bu kadın düşmanı, cinsiyetçi açıklamayla kadınların daha fazla öldürülmesi, daha fazla katledilmesi için bir fetva vermiştir açıkça. Hacıosmanoğlu’nun yaptığı bu açıklama ülkemizde kadın düşmanlığını tırmandırırken aynı zamanda da kadın katillerini aklama çabasıdır. Öldürülen her hemcinsimizin arkasından katillerinin söylediği sözlerle ile Hacıosmanoğlu’nun dün yaptığı açıklama arasında hiçbir fark yoktur. Hacıosmanoğlu’nun yaptığı bu açıklamaya tüm kadınlar olarak öfkeliyiz. Öfkeliyiz; çünkü bu kadın düşmanları ağızlarını her açtıklarında her gün onlarca kadın tacize uğruyor, her gün onlarca kadın tecavüze uğruyor, her gün onlarca kadın katlediliyor. Öfkeliyiz; çünkü bu kadar fütursuzca cümleleri çıkıp kameralar önünde zerrece yüzleri kızarmadan söyleyebiliyorlar. Bizler Karadeniz’de kadın gibi yaşamanın ne demek olduğunu Hacıosmanoğlu gibi kadın düşmanlarından değil, HES direnişlerinde en ön saflarda yer alan kadınlardan öğrendik” diye konuştu.

HACIOSAMNOĞLU DÖRT DÖRTLÜK BİR AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon sokaklarındaki bazı kadınların da Hacıosmanoğlu’na destek çıktığı görülürken konuyla ilgili Zeynep Pekşen, Hacıosmanoğlu’nun dört dörtlük bir açıklama yaptığını söyledi.



Pekşen, “Bir bayan olarak üzerime almıyorum. Hakem hatalarından dolayı yaptığı bir açıklama. Bayanlara yönelik bir açıklama değil. Yaptığı açıklamayı yanlış bulmuyorum. Hacıosmanoğlu dört dörtlük bir açıklama yaptı. Maçın sonucundan dolayı yapılan bir açıklama. Kadınlara yönelik bir açıklama değil. Yaptığı açıklamanın kadınlarla bir alakası yok” diyerek Hacıosmanoılu’na destek verdi.

Şükrüye Barut isimli kadın ise Hacosmanoğlu’nun konuşmalarına tepki gösterirken, “Kadınlar olmazsa nasıl yaşarlar. Kurban olsunlar kadınlara. Söylemlerine hiç katılmıyorum. Bayanları ne zannediyor bunlar” şeklinde konuştu.

Fehiye Bayraktar isimli kadın ise, ”Yanlış konuştu.

Trabzonspor’u tutarız ama yanlışa da katılmam” dedi.

Kaynak: İHA