Geleceğin Futbol Yıldızları Buca'da Yetişiyor

7-14 yaş grubu çocuklara ücretsiz futbol kursu açan Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, yetiştirdiği oyuncularla futbol kulüplerine altyapı desteği sağlıyor.

Buca Belediyesi, gençlik ve spor kulübü bünyesinde ücretsiz olarak açtığı futbol okulunda çocukları sporla buluşturuyor. 7 ile 14 yaş arası çocukların ücretsiz olarak faydalandığı kurslarda başarılı olan sporcular, futbol kulüplerinin alt yapı kadrolarında değerlendiriliyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki grup halinde yapılan antrenmanlara toplam 150 öğrenci katılıyor. Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yetkilileri, ücretsiz ulaşım imkanının da sağlandığı futbol kursları için yoğun taleple karşılaştıklarını, ihtiyaca göre grup sayısını arttırabileceklerini belirtti.

Buca’nın her bölgesinden talep gören futbol okulu kurslarına kız öğrencilerde yoğun ilgi gösteriyor. Erkeklerle birlikte kurslara katılan, çalışma ve azimleriyle futbolun sadece erkek oyunu olmadığını gözler önüne seren kız öğrenciler performanslarıyla dikkat çekiyor. Kurslarda futbolun temel kurallarından, şut-pas çalışmasına, kondisyondan, çift kale antrenman maçına kadar her alanda eğitilen minik kursiyerler geleceğin yıldız futbolcusu olmak için ter döküyor.

Buca Belediye’nin açtığı bu kursların ücretsiz olmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getiren minikler, gelecekte iyi bir futbolcu olmak için bu kursa geldiklerini belirterek Buca Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kaynak: İHA