Beşiktaş-Kasımpaşa Maçından Notlar

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Kasımpaşa'yı konuk eden lider Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor maçının 11'inde kart cezalısı Ersan Adem Gülüm dışında değişiklik yapmadı.

Güneş, siyah-beyazlı takımın ligde son oynadığı ve deplasmanda 5-1 kazandığı Antalyaspor maçının kadrosunda yer alan ve gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Ersan Adem Gülüm'ün yerine Alexander Milosevic'e ilk 11'de yer verdi.

Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Alexander Milosevic ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Necip Uysal ve Atiba Hutchinson'a görev veren Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'yı, ortada Oğuzhan Özyakup'u, sol kanatta ise Olcay Şahan'ı oynattı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

- Milosevic bu sezon ilk kez forma giydi

Beşiktaş'ın İsveçli futbolcusu Alexander Milosevic, bu sezon ilk kez bir resmi maçta görev yaptı.

Teknik direktör Şenol Güneş'in, kart cezalısı Ersan Adem Gülüm'ün yerine defansta Luiz Rhodolfo'yla birlikte görev verdiği Alexander Milosevic, bu sezon siyah-beyazlı formayı ilk kez resmi bir maçta giydi.

Milosevic, Beşiktaş formasıyla son olarak geçen sezon 29 Mayıs'ta oynanan ve siyah-beyazlıların 2-1 kazandığı Gençlerbirliği maçında mücadele etmişti.

- Gökhan Töre ve Sosa yedekler arasında

Beşiktaşlı futbolcular Gökhan Töre ve Jose Sosa, Kasımpaşa karşısında yedekler arasında yer aldı.

Siyah-beyazlı ekibin ligde hafta başında Antalyaspor ile deplasmanda yaptığı maçta hafif sakatlığı bulunan Gökhan Töre ile hasta olan Jose Sosa, riske edilmemiş ve kamp kadrosuna alınmamıştı.

Bu iki oyuncu, Kasımpaşa karşısında ise yedekler arasında oturdu. Siyah-beyazlılarda ayrıca, Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Kerim Frei ve Cenk Tosun da yedek soyundu.

- Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki ikinci maç

Beşiktaş, bu sezon Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak ikinci maçına çıktı.

Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, sahasındaki son maçı da bu statta Çaykur Rizespor'a karşı oynamış ve rakibini 1-0 yenmişti.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda geçen sezondan bu yana toplam 4 iç saha maçına çıkan "Kara Kartallar", söz konusu mücadelelerde 3 galibiyet ve bir beraberlik aldı.

- Tribünler doldu

Beşiktaş-Kasımpaşa maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünleri doldu.

Siyah-beyazlıların, Başakşehir'deki statta yaptığı son Çaykur Rizespor karşılaşmasına beklenen ilgiyi göstermeyen taraftarlar, Kasımpaşa karşısında takımlarını yalnız bırakmadı.

Tribünleri dolduran taraftarlar, İstanbul'un bir diğer temsilcisi karşısında yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.

Bu arada karşılaşmayı az sayıda Kasımpaşa taraftarı da izledi.

- Joachim Löw de maçı izledi

Beşiktaş ile Kasımpaşa arasındaki mücadeleyi Almanya Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw de izledi.

Süper Lig'de dün oynanan Galatasaray-Eskişehirspor maçında sarı-kırmızılı ekipten Lukas Podolski'yi yakından takip eden Löw, bugün de siyah-beyazlıların Alman futbolcusu Mario Gomez'i mercek altına aldı.

- Antalyalı minik taraftar Başakşehir'de

Antalya'da, Beşiktaş forması giydikleri için araçlarında taşlı saldırıya uğrayan minik taraftar Ahmet Benzeş ve ailesi de maçı stattan izledi.

Siyah-beyazlı takımın, Antalyaspor ile deplasmanda yaptığı karşılaşma günü araçları tahrip edilen Ahmet Benzeş ve ailesi, Kasımpaşa maçı öncesi Beşiktaş Kulübü'nün davetlisi olarak İstanbul'a geldi ve maçı ailesiyle kendisine ayrılan yerde izledi.

- Kasımpaşa'da 3 değişiklik

Kasımpaşa'da teknik direktör Rıza Çalımbay, son oynadıkları Bursaspor maçına göre ilk 11'de 3 değişiklik yaptı.

Savunmada yedeğe çektiği Bozhikov'un yerine Omeruo'ya forma veren Çalımbay, kadroda yer almayan Del Valle ile Oscar Scarione'nin yerine de Hakan Arslan ve Adem Büyük'ü ilk 11'de görevlendirdi.

Kaynak: AA