Preldzıc Açıklaması 'Her Maçımızı Final Gibi Oynamalıyız'

Darüşşafaka Doğuş’un yıldız oyuncusu Emir Preldzic, Euroleague’te her maçı final maçı gibi oynamaları gerektiğini belirtti.

Darüşşafaka Doğuş’un Fenerbahçe’den transfer ettiği Emir Preldzic, İHA muhabirine, yeni takımındaki alışma sürecini, Euroleague ve Türkiye Basketbol Süper Lig’indeki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

"BURADA İYİ BİR TAKIM OLACAĞIZ"

Darüşşafaka’ya transferi hakkında konulan yıldız oyuncu, "Ben yine aynı ligteyim. Türkiye liginde oynuyorum. Yine Euroleague’te oynayan bir takımdayım. Ama burada ki birkaç idmanım garip geçti doğrusu. Yıllardır Fenerbahçe’de oynuyordum. Alışmam biraz zaman aldı ama şimdi alıştığımı düşünüyorum. Burada da iyi bir takım olacağız zaten" şeklinde konuştu.

"ÖNCE YAPMAMIZ GEREKEN TAKIM KİMYASINI OLUŞTURMAK"

Yeşil-beyazlı ekibin yeni bir kadro kurduğunun sorulması üzerine 28 yaşındaki oyuncu, "Burada önce yapmamız gerek takım kimyasını oluşturmak. Yeni bireyler bir bütün olarak oynamayı öğrenmeli. Eğer bunu yapabilirsek çok maç kazanma imkanına sahip olacağız" diye cevap verdi.

"HER MAÇIMIZI FİNAL GİBİ OYNAMALIYIZ"

Bu sezon Darüşşafaka Doğuş’un ilk defa Euroleague’te ilk defa oynayacaklarının hatırlatılmasının üzerine Preldzic, "Burada Euroleague’te ilk sezon olması önemli değil. Her maçımızı final maçımız gibi oynamalıyız. Bunu yapabilirsek iyi sonuçlar alacağız. Çünkü iyi bir kadromuz ve koç kadromuz var. Bunu yapabilirsek başarılı olabiliriz" diye konuştu.

"BU LİGTE HEDEFLERE ADIM ADIM İLERLEMELİYİZ"

Türkiye Basketbol Süper Lig’in zorlu bir lig olduğunu vurgulayan Preldzic, "Fenerbahçe ve Anadolu Efes, ilk dördün alıştığımız takımları ama bunun dışında Karşıyaka güçlü bir takım. Bunun dışında başka takımlarda var. Onlarla sıkı bir mücadele içine gireceğiz. Maçları kazanarak kendimize hedefler belirlemeliyiz. Bu ligde hedeflere adım adım ilerlemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kendisinin kişisel çok büyük hedeflerinin olmadığını belirten Preldzic, "Türkiye ligini kazanmak beni mutlu eder. Takım olarak bu hedefe ulaşabilirsek ben de iyi bir sezon geçirmiş olacağım" dedi.

Kaynak: İHA