Mersin İdmanyurdu'na Son Dakika Şoku

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında İçel İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Medipol Başakşehir ile son dakikada yediği golle 1-1 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ilk 45 dakikasını çöpe attıkları bir maç oynadıklarını söyledi.

Planlarının, stratejilerinin, oyun içindeki düşüncelerinin hiç uygulanmadığı, bunun dışında enerjilerinin hiç olmadığı bir ilk yarı oynadıklarını belirten Avcı, "Bizim gibi bir takımın daha tepkili, daha alanları daraltan, topa daha çok sahip olan veya topu çabuk tutan bir takım olmamız gerekirken bir tane şut attık, rakip 7-8 tane şut attı ilk yarıda. 45 dakikada içeriye girerken duran topun devamında golü yedik. İkinci yarı itibari ile oyuncularımızın öncelikle enerjilerini yukarıya çekmemiz gerekiyordu. Çünkü biz ilk yarıdaki gibi bir takım değiliz. İkinci yarı itibari ile tamamen oyunu rakip sahaya yıkan ve oyunu döndürmek için her türlü varyasyonu deneyen, şutu deneyen, yan ortayı deneyen, dönen topları tekrar alan, oyuna giren oyuncuların katkıları son derece önemliydi. Son dakikaya kadar geri dönüşü kurtarmak için mücadele ettiler ve bunun karşılığını aldılar. Kazanabilirdik. Oynarken gol bulabilseydik belki maçın gidişatı daha değişik olacaktı. Bugün deplasmandan alınan puan puandır. Yolumuz uzun bir yol. Zaman zaman bu dalgalanmalar olacak, bunu daha aza indirmeye çalışacağız" dedi.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ

İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise maçın bitiminde gol yemiş olmanın gerçekten çok üzücü bir durum olduğunu ifade ederek, "Tabi oyunun ilk yarısı ile ikinci yarısı arasında çok fark vardı. İlk yarıda iyi oynayan, pozisyon vermeyen bir İçel İdmanyurdu vardı. Başakşehir ligin takım olarak en iyi takımlarından biri. Sistemi çok iyi oynuyorlar, kompakt oynuyorlar, çok farklı oyun yapıları var ve biz ilk yarı pozisyon vermeden, pozisyona girerek galibiyetle bitirdik. İkinci yarıda ister istemez o puan dezavantajı, o galibiyet içgüdüsü, o psikolojik etki bizi geri yasladı. Khalili’nin de sakatlanarak çıkması iyice bizi etkiledi. Her şeye rağmen 3 puan alabilirdik ama olmadı, 1 puanla yetineceğiz. Bu üzüntüyü bu akşam yaşayacağız ama ondan sonra Gençlerbirliği maçına hazırlanacağız" diye konuştu.

Korkmaz, Sivasspor ve Konya maçında da benzer durumlar olduğunu dile getirerek, "Bu işi çözecek olan tabi ki ben ve ekibim. Ama dediğim gibi galibiyet serisini yakalamak, oyunculara daha da öz güven getireceğini düşünüyorum. Oyuncularıma güveniyorum. Bir an önce bir galibiyet serisine ihtiyacımız var o da gelecek inşallah" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA