Fırtına 1 Puanı Zor Kurtardı

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gaziantepspor ile 2-2 berabere kaldı.

Fırtına 1 Puanı Zor Kurtardı
Spor Toto Süper Lig 10. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Gaziantepspor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan ve hakem Çağatay Şahan'ın düdük çaldığı maç 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

Gaziantepspor 31. dakikada Orkan Çınar ve 51. dakikada Daniel Larsson'un golleriyle 2-0 öne geçti. Ev sahibi Trabzonspor 61. dakikada Aykut Demir ve 74. dakikada Oscar Cardozo'dan gelen gollerle geri döndü ve puanı kurtardı.

Bu sonucun ardından iki takım da ligde puanını 14'e çıkardı. Süper Lig'în 11. haftasında Trabzonspor deplasmanda Başakşehir ile karşılaşacak. Gaziantepspor ise Sivasspor'a konuk olacak.

ŞOTA'DAN 3 ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Gaziantepspor'u konuk eden Trabzonspor, geçen hafta deplasmanda 2-0 kazandığı Medicana Sivaspor maçının 11'ine göre, 3 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Medicana Sivasspor maçında kırmızı kart gören Cavanda cezası nedeniyle, Yusuf Erdoğan hasta olduğu için kadroda yer almazken, Medjani yedek kaldı. Teknik direktör Şota Arveladze, Cavanda'nın yerine Salih Dursun'a, Yusuf Erdoğan'ın yerine Constant'a, Medjani'nin yerine ise Özer'e 11 kişilik kadroda görev verdi.

ONUR 3 MAÇ SONRA

Trabzonspor'da sakatlık geçiren ve son 3 hafta kadroda yer almayan Onur Recep Kıvrak, Gaziantepspor maçına yedekler arasında çıktı. Son olarak ligin 6'ncı haftasındaki Osmanlıspor maçında kaleyi koruyan, ardından Torku Konyaspor, Mersin İdman Yurdu ve Medicana Sivasspor maçlarında kadroda bulunmayan tecrübeli kaleci, geçen hafta Esteban Alvarado'nun sergilediği başarılı performansın ardından, Gaziantepspor maçında yedek kaldı.

Torku Konyaspor maçında sakatlanan ve iki haftadır sahalardan uzak kalan Kevin Constant, Gaziantepspor maçıyla formasına kavuştu. Bordo-mavili ekipte sakatlığının tedavisi süren, hafta içi antrenmanlara katılan Mehmet Ekici, 18 kişilik kadroya alınmadı. Kale arkası tribününde bulunan bir grup taraftar, Mehmet'in fotoğrafının yer aldığı "Asla yalnız değilsin" biçiminde pankart açtı.

İLK YARI TEK GOL

Karşılıklı ataklarla geçilen ilk yarı Gaziantepspor'un 1-0 üstünlüğüyle geçildi. İlk 45 dakikada konuk ekibin tek sayısını Orkan Çınar kaydetti. 31. dakikada Constant'ın yaptığı hatayı değerlendiren Orkan araya girerek topu Muhammet'e kazandırdı. Muhammet bekletmeden pasını tekrar Orkan'a verdi. Orkan sağ çağrazdan ceza sahasına girdi ve sol ayağıyla yerden yakın direği buldu.

ANTEP İKİNCİ YARIYA GOLLE BAŞLADI

İlk yarıyı önde geçen Gaziantepspor 51. dakikada Larsson ile farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta Barış Yardımcı yerden ortasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderdi. Savunmada Okay topu kontrol etmek isterken ve araya giren Daniel Larsson kaleci ile karşı karşıya kaldı ve sağ ayağının dışıyla topu ağlara gönderdi. 2-0

FIRTINA'DAN GERİ DÖNÜŞ!

İkinci yarıya Oscar Cardozo ile başlayan Trabzonspor 2-0 geriye düştükten sonra rakip kalede baskı kurmaya başladı. Bu baskı sonucu 61. dakikada kazanılan serbest vuruşta Bordo-mavili ekibi umutlandıran gol geldi. Yaklaşık 30 metreden serbest vuruşu kullanan Aykut Demir'in şutu savunmada Larsson'a çarparak kaleciyi yanılttı ve ağlarla buluştu.

CARDOZO İMZASINI ATTI

Trabzonspor'un maçı çevirmesinde katkısı büyük olan Cardozo, 74. dakikada sahneye çıktı ve skoru eşitledi. Constant'ın gönderdiği uzun topu ceza yayının biraz ilerisinde bulunan Dame N'Doye kafa ile ceza sahasına indirdi. Penaltı noktasına hareketlenen Oscar Cardozo yatarak sol ayağıyla vuruşunu yaprı ve kaleci Karcemarskas'ı mağlup etti.

FIRTINA DİREKTEN DÖNDÜ

Karşılaşmanın son dakikalarında rakip kalede gol arayan Trabzonspor'da Medjani'nin kafa vuruşu direkten döndü. Sol kanattan gelen ortaya arka direkte kafayı vuran Medjani'nin vuruşu kaleciyi geçti ancak üst direkten döndü.

PENALTI İTİRAZI VE ORTALIK KARIŞTI

Maçın son dakikasında Avni Aker'de tartışılacak bir pozisyon yaşandı. Trabzonspor ceza alanı sol bölümünden gole yaklaştı. Cardozo rakibini geçmek isterken Arokoyo'nun müdahalesinin elle olduğunu düşünen Trabznsporlular hakem Çağatay Şahan'a itiraz etti. Pozisyonu devam ettiren Çağatay Şahan yedek kulübesinden sahaya giren Salih Dursun'a sarı kart verdi. Maç 2-2 eşitlikle son buldu.