Royal Halı Gaziantep - Inter Bratıslava Maçının Ardından

FIBA Avrupa Kupası 1. Tur M Grubu’nun ilk maçında Royal Halı Gaziantep, kendi evinde Inter Bratislava’yı 89-72 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc, "Böyle zor bir maç olmasını bekliyorduk. Bu sonuç maçın resmi değildi. Bratislava’da aynı takımı yenmek istiyorsak daha iyi oynamamız gerekecek. Henüz önümüzde maçlar var, kendimizi düzeltmemiz için zaman var" dedi.

ALTAN EROL: "FARKA HAKEMLER İZİN VERMEDİ"

Maçın skorer isimlerinden olan ve attığı 3’lüklerle dikkatleri üzerine çeken Royal Halı Gaziantep oyuncusu Altan Erol ise hakemlerden dert yanarak, "Oradaki maç biraz daha zor geçebilir, bunun sinyallerini verdiler. İlk yarı fena oynamadık ama 3. periyotta maçı kopardığımızı düşünüyorum. Hakemlerin biraz farkı vardı, Türkiye Ligi biraz daha sert geçiyor. Biz de ona göre oynadık. Savunmada daha agresif olduk. Fakat çok kolay fauller çalındı. Çok fazla 4 faul alanımız var, 5 faul alıp sahadan çıkanımız var. Daha farklı olabilirdi, buna hakemler izin vermedi. Önümüzdeki maçlara bakacağız" diye konuştu.

Altan Erol’un sözlerine karşılık tekrar söz alan Zdovc, "Basketbolda kurallar vardır. Oyunculara ve hakemlere saygı duymamız gerekir. Altan’a yaptığı açıklamalarda katılmam mümkün değil. Bence Altan aptalca fauller yapıyor. Eğer hakemin önünde ellerini aşağı indiriyorsan kaldırmıyorsan buna Avrupa’daki ve Türkiye ligindeki bütün hakemler faul çalar. Faulu çalmak zorunda" ifadelerini kullandı

BRATISLAVA CEPHESİ

Inter Bratislava Başantrenörü Branko Maksimoviç ise, "Farkın açılmasına engel olamadık. Gaziantep’i temsil eden Royal Halı Gaziantep ekibine bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA