Orduspor, Letonya'ya Galibiyet İçin Gitti

Kulüp başkan yardımcısı Aydın: "Gruptaki ilk maçımızı kazanmak adına elimizden geleni yapacağız"

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda yarın TTT Riga ile karşılaşacak Orduspor, bu maç için Letonya'ya gitti.

Türkiye'den 5 takımın katıldığı 2015-2016 sezonu FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda B Grubu'nda mücadele verecek Karadeniz temsilcisi Ordu'daki hazırlıklarını tamamladı.

Mor-beyazlı ekip, son idmanın ardından hava yoluyla İstanbul aktarmalı olarak Letonya'ya hareket etti.

Kulüp başkan yardımcısı Zeki Aydın, Letonya seyahati öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, gruptaki ilk maçlarını kazanmak adına ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yarın deplasmanda oynayacakları TTT Riga maçıyla Avrupa'daki ilk sınavlarını vereceklerini belirten Aydın, "Geçen sezon ilk defa Avrupa Kupası'nda mücadele etmiştik. Bu sezon, geçen sezonki tecrübemizle daha iyi mücadele vereceğiz" dedi.

Letonya'ya kazanmak için gittiklerini dile getiren Aydın, "Tek eksiğimiz hafta sonu oynadığımız Beşiktaş maçında sakatlanan takım kaptanı Gülşah Akkaya. Gülşah takım adına önemli bir eksiklik. İnşallah diğer oyuncularımız Gülşah'ın yokluğunu hissettirmeden gerekeni yapacaklar. Buna yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

Aydın, gruptaki ilk maçlarını kazanmak adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, "Ligde geçen hafta sonu Beşiktaş'ı mağlup etmiştik. Şimdi bu moralle Avrupa Kupası maçına çıkacağız. Rakibimiz zorlu ama biz de çok iyi bir takım oluşturduk. Oyuncularımıza ve teknik heyete sonuna kadar güveniyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Kupası'nda Letonya, İsveç ve Rusya ekipleri ile eşleştiklerini kaydeden Aydın, "Orduspor olarak hedefimiz gruptan ilk ikiye girerek çıkmak. Bundan başka bir şey düşünmüyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA