Müftülükler Arası Kardeşlik Futbol Turnuvası Başladı

Aydın’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri çerçevesinde din görevlileri arasında kaynaşma amacıyla İl Müftülüğü öncülüğünde düzenlenen geleneksel ‘Kardeşlik Futbol Turnuvası’ başladı.

Aydın’da din görevlileri arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Kardeşlik Futbol Turnuvası’ Adnan Menderes 1 ve 2 Nolu Yan Sahalarda oynanan dört karşılaşma ile start aldı. Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın İl Müftülüğü öncülüğünde düzenlenen futbol turnuvasında ilk müsabakalar oynandı. Kura sonucunda üç grupta toplanan 12 takımın 8’i ilk karşılaşmalarına çıktı. Takımlar arasında kıyasıya yaşanan mücadeleler sonunda A Grubun’da Efeler Müftülüğü takımı İncirliova Müftülüğü’nü 8-0 mağlup ederken İl Müftülüğü ise Söke Müftülüğü’nü 6-1 geçmeyi başardı. B Grubun’da Nazilli Müftülüğü Çine Müftülüğü’nü 2-1’lik skorla yenerken C Grubu’nda ise Bozdoğan Müftülüğü, Germencik Müftülüğü’ne karşı 15-3’lük skorla adeta gol oldu yağdı.

FİNAL 11 KASIM’DA

Gruplarda puan açısından ilk iki sırada yer alan takımlar bir süt tura yükselerek çeyrek final müsabakaları oynamaya hak kazanacak. Bir üst tur müsabakalarının eleme usulü ile oynanacak olan turnuvanın çeyrek final karşılaşmaları 4 Kasım’da, yarı final karşılaşmaları 9 Kasım’da final ile 3. ve 4.’lük maçları ise 11 Kasım’da yapılacak.

“DİĞER TURNUVALARA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”

Cami ve Din Görevlileri Haftası kapsamında ‘Kardeşlik Turnuvası’ ile kaynaşmayı ve din görevlilerin kendi aralarındaki iletişimi daha da arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Turnuva Organizatörü Efeler Merkez Yeni Cami Din Görevlisi Mustafa Çat “Bu turnuva ile din görevlilerinin de spor anlamından sosyal bir yaşantıya sahip olduğunu göstermek istiyoruz. Sadece futbol değil basketbol, voleybol ve tenis gibi alanlarda da çeşitli organizasyonlara imza atıyoruz. Bu anlamda kendi aramızda stres atmış oluyoruz. Bu tür kaynaşma organizasyonları ile de diğer turnuvalara örnek olmak istiyoruz” dedi.

“GENÇLERE ÖRNEK OLUYORUZ”

Turnuvanın samimi ve dostluk çerçevesinde geçmesi temennisinde bulunan Aydın İl Müftülüğü Teknik Sorumlusu Veysel Karani Camisi görevlisi Necmettin Tufan, “Turnuvaların amacı din görevlilerinin sosyal faaliyette bulunarak, maçları izlemeye gelen gençlere de örnek olmalarını sağlamaktır. Ayrıca din görevlileri arası kaynaşmaya vesile olmaktır. Amacımız bu tür sportif faaliyetlerin güzelliklerini sergilemek, kardeşlik duyguları içerisinde tartışmadan ve kavga etmeden de futbolun oynanabildiğini göstermektir. Bunu başarabilmek Diyanet camiası olarak her konuda örnek olduğumuzun bir göstergesi olacaktır” diye konuştu.

“BARIŞÇIL BİR TURNUVA OLACAĞINA İNANIYORUM”

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle futbol turnuvası ile birlik beraberliği daha pekiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan, “İlçeler arasındaki koordineyi daha iyi sağlamak amacıyla düzenlediğimiz turnuvanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Barışçıl bir turnuva olacağına inanıyor ve tüm takımlarımıza turnuvada başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA