Giresunspor - Altınordu Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 10. haftasında Giresunspor, evinde Altınordu’yu 1-0 mağlup etti. 5 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Giresunspor, bu maçtan aldığı 3 puan ile puanını 12’ye çıkardı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Giresunspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, "Bugün çok önemli bir galibiyet aldık çünkü son 5 haftadır galip gelemiyorduk. Geçen hafta Kayseri Erciyesspor maçında 90. dakikada yediğimiz gol ile mağlup olduk. Bu maç çok daha büyük bir önem kazandı ve kazanmamız gerekiyordu. Saha şartları, hava şartları çok ağırdı. Her iki takımı da kutlamak lazım. Altınordu takımına da saygı duyuyorum. Gençler koşuyorlar, mücadele ediyorlar, inanılmaz iyi oynuyorlar, oyunun bütün güzelliklerini sahaya yansıtmaya çalışıyorlar. Geçen hafta da Göztepe gibi çok güçlü bir takımı mağlup ettiler. Bu maç bizim için kolay değildi. Çok önemli bir takıma karşı önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum" dedi.

Maçın genelinde stratejik bir oyun sergilediklerini vurgulayan Sözeri, "Bu saha pas trafiği ya da pas organizasyonu zordu ama attığımız gol organize bir goldü. Güzel ve jeneriklere girecek bir goldü. Oyuncularımı gönülden kutluyorum. Neden derseniz, kalbiyle oynadılar, yürekleriyle oynadılar. Biz böyle oynadığımız sürece bu sonuçları almaya devam ederiz. Hiçbir zaman maç dışarıda kazanılmıyor. Yumuşak fikstür, sert fikstür diye değil, maçı sahada o gün çok isteyen çok arzulayan kazanıyor. Bugün de biz çok istedik diye düşünüyorum. Rakibe de pozisyon vermedik ve maçın büyük bir bölümünde biz daha çok pozisyona girdik. Özellikle Vedat’ın vurduğu kafayı Tolgahan iyi çıkardı. Orada olsa maç orada bitecekti ama sonuçta 1-0 kazandık çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

ALTINORDU CEPHESİ

“Bu saha şartlarında istediğimiz oyunu oynayamadık. Zaten oynanacak bir saha değildi” diyen Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise, "Uzun vurup koşup ön bölgede oynayan takım avantajlıydı. Ama biz buna rağmen sahada galibiyet için geldiğimiz ilk yarı birkaç pozisyonumuz vardı, değerlendiremedik. Gerçekten çok kötü bir sahaydı. Amatör kümede oynanacak bir sahaydı. Ben inanıyorum ki televizyon başındaki insanların, maça gelenlerin futbol adına hiçbir keyif alamadı ama galibiyetten dolayı taraftarları ve takımı tebrik ediyorum. Hiç oynayamadık, bize uygun bir saha değildi ama her türlü şartlarda oynamamız gerekiyor. Bunu biliyoruz ama kaybettik üzgünüz. Bundan sonraki maça bakmamız gerekiyor. Avrupa ile yarışalım diyoruz ama PTT 1. Lig’in özellikle bu zeminde oynanmaması lazım. Çıkışımız vardı bu maçtan sonra tekrar bu çıkış için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA