Milli Olimpiyat Komiteleri ABD'de Toplanacak

TMOK Başkanı Uğur Erdener'in de katılacağı 20. ANOC Genel Kurulu'nda, Kosova’nın Akdeniz Oyunları’na kabulü masaya yatırılacak

ANKARA - Milli Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin (ANOC) 20. yıllık genel kurul toplantısı, 29-30 Ekim tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington’da gerçekleştirilecek.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden (TMOK) yapılan açıklamaya göre, 29-30 Ekim tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington'da yapılacak 20. ANOC Genel Kurulu'na, 206 ülkenin milli olimpiyat komitelerinin başkanları, genel sekreterleri, uluslararası federasyonların ve olimpiyat oyunlarının gelecekteki organizasyon komitelerinin temsilcileri dahil bin 200’ün üzerinde spor adamı katılacak.

Toplantıda, Türkiye'yi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu Üyesi ve TMOK Başkanı Uğur Erdener ile TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan temsil edecek.

Genel Kurul kapsamında düzenlenecek ANOC gala yemeğinde, 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleşen beş ayrı kıtasal oyunda yarışan en iyi kadın ve erkek sporcular, ANOC 2015 Ödülleri ile onurlandırılacak.

Toplantının 2. gününde ise IOC tarafından "tam üye" olarak tanınan Kosova'nın, Akdeniz Oyunları'na kabulü konusunda Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi'nin (ICMG) olağanüstü genel kurulu yapılacak.

Kaynak: AA