Mersin İdmanyurdu 'Çıkış Yolu' Arıyor

MERSİN - İçel İdmanyurdu Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Serttaş, Medipol Başakşehir'i yenerek, alt sıralardan kurtulmanın çıkış yolunu oluşturmak istediklerini söyledi.

Serttaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1-0 yenildikleri Gaziantepspor maçında iyi oynadıklarını ancak gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini belirtti.

Rakiplerinin karşılaşma genelinde çok fazla pozisyonu olmamasına rağmen eline geçen şansı değerlendirdiğini ifade eden Serttaş, "Şanssız bir mağlubiyet aldık. Adeta 'Atamayana atarlar' dedikleri şeyle karşılaştık. Bu maç geçmişte kaldı. Hatalarımızı gözden geçirip, önümüze bakacağız" dedi.

Serttaş, ligde bu hafta Medipol Başakşehir'i ağırlayacaklarını hatırlatarak, "Tüm olumsuzlukları geride bırakarak Medipol Başakşehir maçına konsantre olduk. Bu maçı kazanıp, kendimize çıkış yolu oluşturmayı istiyoruz" diye konuştu.

Sezon başından beri yaşadıkları şanssızlıklar sebebiyle bugün sıralamada istedikleri yerde olmadıklarını anlatan Serttaş, İçel İdmanyurdu'nun kısa sürede tırmanışa geçeceğine inandığını söyledi.

Serttaş, kendileri gibi birçok takımın ligde düşük puanının olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Lig, çok sürpriz bir şekilde ilerliyor. Kendini çok rahat hisseden takımlar da sıkıntı yaşayabiliyor. Biz, iyi bir ekibiz ve güzel futbol oynuyoruz. Fazla puanımız yok, sıralamada aşağıdayız ama hiçbir endişemiz yok. 2-3 maç sonra orta sıralara doğru çıkışa geçeriz. Bülent Korkmaz'ın gelişiyle de takımda değişimler oldu. Hocamızın hırsı takıma yansıyor. Puan kayıplarını telafi edeceğimize inanıyorum."

Transfer çalışmalarına da değinen Serttaş, yönetim olarak izledikleri oyuncuların olduğunu, takımın ihtiyaçları doğrultusunda transfer döneminde gereken bölgelere takviyeler yapılacağını kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgi alarak 5 puan toplayan İçel İdmanyurdu, 17. sırada yer alıyor.

İçel ekibi, ligin 10. hafta maçında 29 Ekim'de Medical Başakşehir ile karşılaşacak.

Kaynak: AA