Maçın Ardından

Antalyaspor teknik sorumlusu Mustafa Ati Göksu, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş'a 5-1 yenildikleri maçla ilgili "Bu güzellikler içerisinde böyle bir mağlubiyet, hiç beklemediğimiz bir sonuçtu" dedi.

Göksu, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, dolu bir stat ve güzel bir açılışla, hem Antalyaspor hem de Antalya için tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

"Böyle bir mağlubiyet almak biraz zoruma gitti" diye konuşan Göksu, maçın hakeminin iki takıma farklı davrandığını savunurken, ilk 3 dakikada 2 sarı kart görmelerini bu tutuma bağladı.

Göksu, hakemlerin hareketlerine şaşırdığını ama fazla eleştirdikleri zaman da ceza aldıklarını dile getirerek, "Bu güzellikler içerisinde böyle bir mağlubiyet, hiç beklemediğimiz bir sonuçtu. Tabi bunu telafi edecek olan yine futbolcu kardeşlerimiz. Cuma günü Akhisar'a gideceğiz. Akhisar Belediyespor maçıyla bu mağlubiyeti unuttururuz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Göksu, Beşiktaş takımını tebrik ederek, "İyi oynadılar. Biz iyi oynadık diyemeyeceğim" ifadelerini kullandı.

- Beşiktaş cephesi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol GüneşAntalyaspor'un yeni stadının açılışında güzel bir futbol atmosferi olduğunu söyledi.

Güneş, Antalyaspor'un iyi bir takım olduğunu ve bugün kazanması durumunda 17 puanla ligde dördüncü olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İki takım da oyuna tempolu başladı. Futbol oynamaya çalıştı. Biz kalite olarak daha üstün oyuncularımız olduğu için kazandık. Goller attık. Daha fazla da goller bulbilirdik. Pas konusunda sıkıntılarımız vardı. Zaman zaman adam kaçırdık. İkinci yarı bunu daha iyi yaptık. Hem gol attık hem de rakibe daha az pozisyon verdik. Tüm izleyenlerin keyif aldığı bir maç olduğunu düşünüyorum. Futbolda önemli olan bu keyfin futbolcuların, bizim ve tüm izleyenlerin alması."

Güneş, stadın zemini ile ilgili yöneltilen soru üzerine, "Bu işi bilmiyor muyuz yoksa bilerek mi yapıyoruz anlamıyorum. Alt yapıda bir sıkıntı yoktu. Köşelerde bazı takılmalar oldu. Ama bizim oyunumuzu çok etkilemedi. Buradan sakatlık vermeden, kart görmeden 3 puanla ayrılıyoruz, mutluyuz" diye konuştu.

- "Şampiyonluk söylemini kullanmak istemiyorum"

Güneş, şampiyonluk hedefi konusunda, bu söylemi kullanmak istemediğini dile getirdi.

Sadece sahada işlerini yapmaları gerektiğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

"Kendi kaliteni, futbol yeteneğini, beden, akıl ve ruh olarak sahaya yansıt, gerisi Allah'ın takdiridir. İşimizi yapmalıyız. O yüzden uzun vadeli bir düşüncemiz yok. Büyük bir camia, büyük bir takım Beşiktaş. Şampiyonluk adaylarından bir tanesidir. Rakiplerimiz de öyle. Dolayısıyla puan olarak biz biraz daha öndeyiz. Arkamızda Fenerbahçe, Galatasaray, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor ve  Kasımpaşa var. Bugün yense Antalyaspor ilk beşte olacaktı. Bunlar şampiyonluğa oynayabilir. Lige bir renklilik gelebilir. Hep söylüyorum, futbolun güzelliklerini sunmamız lazım. Biz de onu sunmaya çalışıyoruz. O yüzden şampiyonluk söylemini kullanmak istemiyorum."

Teknik direktör Güneş, maçtan önce böyle farklı bir galibiyeti bekleyip beklemedikleri yönündeki soru üzerine ise takımının her maçı böyle farklı kazanabileceğini söylerken, "Kazanmamız çok önemliydi. İlk yarıya baktığımız zaman daha farklı kazanmamız gerekiyordu. Çok pozisyonumuz vardı. Öncelik 3 puan ama güzel oynayarak, hak ederek 3 puan çok önemli. Maçın başından sonuna kadar galibiyeti hak eden bizdik. Hiç tartışmaya açık değil" değerlendirmesinde bulundu.

- İkinci gol Quaresma'ya yazıldı

Karşılaşmada Beşiktaş'ın attığı 2. gol Ricardo Quaresma'ya yazıldı.

Sağdan Quaresma'nın yaptığı ortada kalecinin müdahalesi sonrası kale çizgisi üzerinde topu Mario Gomez tamamlarken, Alman oyuncunun müdahalesinin meşin yuvarlak çizgiyi geçtikten sonra olduğu gerekçesiyle hakem tarafından golün Portekizli oyuncu adına yazıldığı bildirildi.

Öte yandan, Antalyaspor maçında sarı kart gören Beşiktaşlı oyuncu Ersan Adem Gülüm, cezalı duruma düştü. Bu sezon ligde 4. sarı kartını gören siyan-beyazlı oyuncu, takımının Kasımpaşa ile oynayacağı 10. hafta maçında forma giyemeyecek.

Kaynak: AA