İrfan Buz Açıklaması 'Malatya'nın Başka Takımı Yok, Malatya Kenetlenmeli'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, taraftara ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Malatya’nın başka takımı yok, Malatya kenetlenmeli" dedi.

PTT 1. Lig’in 9. haftasında sahasında Denizlispor’a 2-1 mağlup olan Yeni Malatyaspor’da moraller bozuk. Sarı-kırmızılılar, perşembe günü oynanacak Balıkesirspor müsabakasının hazırlıklarına devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) antrenman sahasında yapılan çalışmaya sakatlığı süren Gonzalo Godoy dışındaki bütün futbolcular katıldı.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, morallerin bozuk olduğu antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"İLK DEVRE İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİTMEDİ"

Denizlispor karşılaşmasında maçın ilk yarısında istedikleri oyunu sergileyemediklerini, yedikleri gollerde bireysel hatalar olduğunu söyleyen İrfan Buz, "Giresunspor’la pazartesi günü oynadık ve 10 saatlik yolculuktan sonra Malatya’ya geldik. Denizlispor karşılaşmasına kazanmak için çıktık. Müsabakanın ilk yarısında istediğimiz oyunu oynayamadık. Yediğimiz golleri bireysel hatalardan kaynaklı yedik. Hatta ilk golü hatırlarsanız sağdan bir orta yapıldı, savunmada Sadık vuramadı. Daha sonra Recep Niyaz da vuramadı ama ikinci pozisyondan gol yaptı. Orada orta sahadaki arkadaşların dönmesi gerekiyordu. İlk devre istediğimiz gibi gitmedi" şeklinde konuştu.

"ARKADAŞLARIMIZ HER ŞEYLERİNİ ORTAYA KOYDU"

İkinci yarıya 2-0 geride çıktıklarını hatırlatan Buz, "Hemen hamlelerimiz de yaptık. Baktığınız zaman direkt İrfan’la İskender’i aldık. İskender de tabi oynayabilir ancak fiziksel olarak da onu düzeltme açısında bir yol kat ediyoruz. İrfan da aynı şekilde bizim için önemli bir oyuncu. Onu oyuna aldık 46. dakikada sonra. Zaten ondan sonra tek kale oynadık. Rakibin galiba 1 tane pozisyonu vardı. O da kontra ataktan. Ancak sıkıntı şu; siz de söylüyordunuz bu takım kaleye gidemiyor, gol pozisyonuna giremiyordu. 10 kişiyle rakibe karşı yerden top oynadık. Bakın 10 kişi kaldıktan sonra bile ben yine bir forvet aldım oyuna. En son ne oynadık biliyor musunuz, 4-1-4. Yani tek orta sahayla oynadık. İleride İskender, Yakup, sağ tarafta Alex, sol taraftan da Musa. Arkadaşlarımız gerçekten de orada her şeylerini ortaya koydu. Özellikle son 10 dakikada rakip çıkamadı. Kalecileri çok iyiydi. Bizim seyircimiz tarafından da alkışlanarak kaleci onurlandırıldı" diye konuştu.

"TARAFTARIMIZA GERÇEKTEN İHTİYACIMIZ VAR"

"Golü daha erken bulsaydık maçı en kötü berabere bitirebilirdik" diyen İrfan Buz, "Şimdi ligde çabuk toparlanmamız gerekiyor. Diğer takımların da sıkıntıları var. Çok yakınız birbirimize. O yüzden önümüzdeki müsabakaya iyi hazırlanmamız gerekiyor. İki tane deplasmanımız var. Bir tanesi Balıkesir. Orada kaybettiğimiz puanları telefi etmemiz gerekiyor. Tabi seyircimize 3 puan armağan etmek isterdik. Taraftarımıza gerçekten de ihtiyacımız var. Onlara sonuna kadar ihtiyacımız var. Malatya’nın kenetlenmesi gerekiyor. Çünkü şu anda Yeni Malatyaspor dışında PTT 1. Lig’de başka takımı yok. O yüzden takıma sahip çıksınlar, buna ihtiyacımız var" dedi.

"70 METRE UZAK OYNAYAN BİR TAKIM ŞİMDİ DAHA YAKIN OYNUYOR"

Takımın savunmadaki bireysel hatalarını asgariye indirmek için futbolcularla konuştuğunu ve taktiksel olarak çalışmalar yaptıklarını kaydeden İrfan Buz, “Daha önce gol pozisyonuna giremeyen, 70 metre uzak oynayan bir takım şimdi daha yakın oynuyor. Ama şimdi bir taraftan hem bunları düzeltmeye çalışıyoruz hem de diğer sıkıntıları gidermek durumundayız. Bireysel hataları asgariye indirmek için üzerine çalışacağız ve düzelteceğiz” açıklamasını yaptı.

"MAÇ BİTMEDEN BUNU YAPMAK BAZI FUTBOLCULAR ÜZERİNDE BASKI OLUŞTURUYOR"

Buz, taraftarın Denizli maçındaki protestosunu nasıl karşıladığı yönünde sorulan soruya, "Ben buna ilk defa rastladım. Şöyle bir baktığınız zaman Bursaspor’un inanılmaz bir seyircisi var ve sonuna kadar destek oluyor. Şimdi takım sahada yürür, bir şey yapmaz ve yeniliriz o zaman tabi ki de haklılar. Ama maç bitmeden bunu yapmak bazı futbolcular üzerinde baskı oluşturuyor. O yüzden diyorum. Yoksa biz eleştiriye açığız. Artı şunu da söylemek istiyorum; maç sonrası benim basın toplantısına gelmediğim diye bir şey yok. Çünkü elektrikler kesilmişti ve bana dediler ki git. Ben de o yüzden gittim” şeklinde cevap verdi.

Kaynak: İHA