İstanbul'daki Ordulular, Orduspor İçin Buluştu

İstanbul’da yaşayan Ordulular, son dönemde sıkıntılı günler geçiren Orduspor’a destek kampanyası için bir araya geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Orduspor’un eski başarılı günlerine döneceğini ifade etti.

WOW Otel’de yapılan Orduspor’a destek kampanyası bugün öğle saatlerinde düzenlendi.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Orduspor Kulüp Başkanı Yaşar Pamuk, Ordu şehrinin ileri gelenleriyle yaklaşık 500’e yakın İstanbul’da yaşayan Ordulular katıldı.

Orduspor’a destek kampanyası programında açılış konuşmasını Orduspor Başkanı Yaşar Pamuk yaptı. Pamuk kulüp olarak zor günler geçirdiklerinin altını çizerek, “Sportif anlamda kümeler düştük. Maddi anlamda da sıkıntılar yaşıyoruz. Biz Temmuz ayında Orduspor’un adını ve markasını yaşatmak anlamında yönetim kurulu arkadaşlarımızla bir yola çıktık. Bugüne kadar da çeşitli borçlarla savaşarak bugünlere kadar geldik. Bugüne kadar en büyük desteği ise Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz Bey’den aldık. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’dan da yeterinde destek aldık ve aynı şekilde ilçe başkanlarımız ve halkımızdan da. Bugün herkesten Orduspor’umuza destek vermesini istiyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, Orduspor’un Anadolu’nun önemli markalarından bir tanesi olduğuna değinerek, "Bugün burada Orduspor’u konuşacağız ve İstanbul’da çok geniş bir kitleyi oluşturan bir kısmının hiç olmazsa bir araya geldiği bir toplantı tertiplemiş olduk. İnşallah bu toplantının Orduspor’un geleceği için de geleceğe önemli katkılar sağlayacak bir toplantı olmasını temenni ediyorum. Orduspor Anadolu’nun önemli markalarından bir tanesi. Ama bugün bulunduğu durum pek iyi değil. Sadece borçları dolayısıyla değil, kulübün şu anda bulunduğu seviye aslında Orduspor’a yakışan bir yer değil. Onun için bütün Ordulu hemşehrilerimizle yapacağımız hizmetler içerisinde, Orduspor’u yeniden eski günlerine kavuşturmak hedefimizdir. En kısa zamanda da Orduspor’u süper ligde göreceğimi ümit ediyorum. Orduluların böyle bir potansiyeli olduğuna da yürekten inanıyorum. Öte yandan Orduspor Stadı’nın yapımı için hükümet tarafından 100 trilyon ödenek ayrılmıştır. En kısa zamanda mevcut kapalı spor salonumuzun yanına Ordu’da çok güzel bir stat yapılacak. Hep birlikte el birliğiyle çalışacağız ve Orduspor’un tekrar eski günlerine dönmesini sağlayacağız” açıklamasını yaptı.

Orduspor’a destek kampanyası adı altında düzenlenen organizasyonda şehrin önde gelenlerinin yaptığı konuşmanın ardından, destek kampanyasının nasıl sürdürüleceği ve maddi destekler konusunda nasıl bir yol izleneceği hakkında önümüzdeki günlerde çalışmalar yapılacağı bildirildi.

Salonda yer alan 500’e yakın Ordulu da kampanya için destek olmak adına kayıtlarını yaptırdı.

Kaynak: İHA