Glorıa Ironma 70.3 Turkey Yarışı, Sona Erdi

Gloria Ironman 70.3 Turkey yarışı, bugün Gloria Hotels & Resorts sponsorluğunda, Türkiye’nin turizm merkezi Antalya’nın Belek ilçesinde gerçekleşti.

Dünya’da yılda 92 farklı şehirde gerçekleştirilen Ironman yarışı, bu yıl Türkiye’de ilk kez Özaltın Holding bünyesindeki Gloria Hotels & Resorts sponsorluğunda, Türkiye’nin turizm merkezi Antalya’nın Belek ilçesinde gerçekleşti.

Gloria Ironman 70.3 Turkey yarışı, Gloria Sports Arena’daki bitiş noktasına varılmasıyla başarıyla tamamlandı. 60 farklı ülkeden bin 224 sporcu 1.9 kilometrelik yüzme etabının ardından, 90.2 kilometre bisiklete bindikten sonra, 21.1 kilometre koşarak yarışı bitirdi. En genç sporcu 18 yaşındayken, en yaşlı sporcu ise 80 yaşındaydı. Yarışmacıların %25’i kadın sporculardan oluşuyordu.

Bugün Antalya Belek’te gerçekleşen yarışta bin gönüllü, operasyona ve yarışçılara destek amaçlı parkurlarda ve parkur çevrelerinde görev aldı. Antalya’yı adeta bir spor cennetine çeviren yarış, yerli halk tarafından da oldukça ilgi ve destek gördü. Gloria Ironman 70.3 Turkey yarışının spor dünyasında yarattığı muhteşem heyecanı Gloria ailesi ile birlikte yaklaşık 10.000 kişi yerinde seyretti.

BELÇİKA ASILLI VAN LIERDE ERKEKLERDE BİRİNCİ OLDU

Dünyanın en zorlu yarışlarından biri olan Gloria Ironman 70.3 Turkey yarışında Pro Erkeklerden Belçika asıllı Frederik Van Lierde, tüm parkurları 03:53:48 zamanlamayla bitirerek yarışmada birinci gelirken, Almanya asıllı Paul Schuster 03:57:53 zamanlamayla ikinci, yine Alman asilli Patrick Lange ise 03:59:50 zamanlamayla pro erkekler kategorisini üçüncülükle tamamladı.

Belçikalı Alexandra Tondeur, tüm parkurları 04:26:39 zamanlamayla bitirerek Pro Kadınlar arasında birinci olurken, İspanyol pro atlet Gurutze Frades 04:28:41 zamanlamayla ikinci, İngiltere’den Caroline Livesey 04:34:34 zamanlamayla pro bayanlar arasında üçüncü oldu.

BARLAS KAZANCI, EN HIZLI TÜRK OLDU

Türkiye’den katilim gösteren Triatlet İpek Onaran, Gloria Sports Arena sponsorluğunda yarışarak, 04:52:46’lik derece yaptı. Aynı zamanda yine Gloria Sports Arena sponsorluğunda yarışan Barlas Kazancı ise, 04:28:12 zamanlamayla yarışta en hızlı Türk erkek atlet oldu. Yılın son yarışı Gloria Ironman 70.3 Turkey yarışına katılan Ironman’in Avrupa, Ortadoğu ve Güney Afrika CEO’su Thomas Dieckhoff ise 06:06:46 dereceyle yarışı tamamladı.

Türk turizminde ilklerin temsilcisi olan Özaltın Holding, Ocak 2015’de Avrupa’nın ve Türkiye’nin özel sektöre ait en kapsamlı spor tesisi olan Gloria Sports Arena’nın kapılarını spor severlere açtı. 50’den fazla spor dalının bir arada yapılabildiği, tüm sahalarının uluslararası standart ve sertifikalar ile belgelendiği ve sporcu sağlığı merkezi ile sporcuların ihtiyacı olan her şeyi bir araya getirilen spor kompleksinde, sporcular için tüm ihtiyaçlar düşünüldü.

ÖZALTIN: "ANTALYA ARTIK SPOR CENNETİ OLARAK DA ANILACAKTIR"

Özaltın ailesi olarak spora ilgilerinin her zaman fazla olduklarını belirten Özaltın Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, "Her zaman oldukça fazlaydı. Son yatırımımız Gloria Sports Arena ile de spora olan desteğimizi göstermek istedik. Gloria Ironman 70.3 Turkey yarışına ana sponsor olarak ise, ülkemize ve bölgemize kazandırdığımız ilkler gibi bu ilke de imza attık. Gloria Ironman 70.3 Turkey, Türkiye’ye kazandırılan spor anlamında en büyük organizasyonlarından biri oldu. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya artık spor cenneti de olarak da anılacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilmesine rağmen, yüksek katılımcı sayısına ulaşması, hava şartlarının elverişli olması ve parkurların çok beğenilmesinden dolayı seneye bu zamanlarda gerçekleştirilecek Gloria Ironman yarışına katılımcı sayısının minimum 2 bin 500 kişi olması bekleniyor.

Kaynak: İHA