Derbi Maçından Geriye Dostluk Kaldı

Adıyaman’da derbi maçların ardından genelde yaşanan şiddet olaylarının tam aksine bir görüntü ortaya çıktı. Akşam oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbi mücadelesinin ardından sırtında rakip takımların formasını taşıyan iki taraftar, birleriyle kucaklaşarak, dostluk mesajı verdi.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçında hakemin bitiş düdüğünün çalmasıyla beraber Adıyaman’da çeşitli mekanlardan çıkan taraftarlar sessiz bir şekilde evlerinin yolunu tutarken, rakip takım forması giyen iki taraftar ise bilinenin aksine bir görüntü sergiledi. Fenerbahçe forması giyen Ali Erkan Akkoç ile Galatasaray forması giyen Özgür Kıran, bir süre birlikte kent merkezinde dolaştı. Birbirleriyle kucaklaşan taraftarlar, dostluk mesajı verdi. Tüm taraftarların insan olduğunu ve tüm insanların ise kardeş olduğunu belirten taraftalar, “Ne kadar sahadaki maç beraber bitmiş olsa da bu maçın galibi dostluk oldu. Kim ne derse desin maçın galibi dostluktur. Daha önceki maç sonralarında taraftarlar burada birbirine girer kavga ederdi ama artık taraftarların düşüncesi birbirini kırmak veya üzmek değil, dostluk sağlamaktır" dedi.

Birlikte dolaşma kararını maç öncesinde aldıklarını belirten Akkoç ve Kıran, "Adıyaman’ın son günlerde kötü reklamları oldu. Adıyaman’ımız, huzur kentimiz yıprandı. Biz burada birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktayız. Adıyaman’ın adını kötüye çıkarmaya çalışanlar ve Adıyaman’da olan kardeşliği birlik ve beraberliği hiçbir şekilde bitiremeyecekler. Bizler Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Süryani’si ve diğer farklı mezheplerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı birbirine kız alıp verdiği, birbiriyle akraba olduğu bir memleketin insanlarıyız. Hiç kimse bu kardeşliği bitiremeyecek ne olursa olsun. Birkaç kişinin yaptıkları ve gerçekleştirdikleri bütün halka mal edilmemelidir. Bu nedenle sonuç ne olursa olsun maç öncesinde bu kararı almıştık. Arkadaşlığı, dostluğu, birlik ve beraberliğimizi kimsenin ve hiçbir şeyin bozamayacağını göstermek istedik” dedi.

Kaynak: İHA