Mehmet Özdilek Açıklaması '3 Puanın Çok Ötesinde Bir Müsabaka Oldu'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 1-0’lık Osmanlıspor galibiyeti sonrası, "Dışarıdan henüz puan getiremedik. Bu akşam itibari ile belki buna sevineceğiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Gençlerbirliği, Osmanlıspor’u 1-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası maçı değerlendiren Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, “Maçtan öncede söylemiştim uzun yıllar sonra Ankara derbisi oynamak bizim için heyecan vericiydi. Bunu tabi kitlelere biraz daha aşılamak çok önemli. Gönül isterdi ki bu müsabakanın ful statta oynansın. Ama zaman içerisinde inşallah Ankara bu tür müsabakalarla seyir zevkini daha yukarı çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.

“GALİBİYETİ GETİREN GOLÜN DURAN TOPTAN GELMESİ SEVİNDİRİCİ”

Mücadeleye dayılı bir futbol beklediklerini belirten Özdilek, “Rakibin koşu kalitesinin iyi olduğunu bilerek bu maça hazırlanmıştık. Rakibe çok pozisyon vermedik. Bu tür müsabakalarda önemli olan şeylerden bir tanesi duran topları doğru kullanabilmek. Bugün yine bunun meyvesini aldık. Bu anlamda mutluyum çünkü çok çalışmamıza rağmen zaman zaman basit hatalarla bunları çok doğru kullanamıyorduk. Galibiyeti getiren golün duran toptan gelmesi sevindirici. Bunlarla ilgili çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“İÇ SAHADA RAKİPLERE SIKINTI YARATABİLİYORUZ”

İç sahada iyi oynadıklarını vurgulayan Özdilek, “İç sahada rakiplere sıkıntı yaratabiliyoruz. Bu çizgimizi biraz daha deplasmana yaymamız gerekiyor gibi görünüyor. Çünkü dışarıdan henüz puan getiremedik. Bu akşam itibari ile belki buna sevineceğiz ama çok fazla sevinme hakkımız yok, zamanımız da yok. Çünkü gelecek hafta cuma günü oynayacağız. Bugün itibari ile tekrar yaşama döneceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’a galibiyeti hediye ettiğini belirten Özdilek, “Başkanımız bugün yoktu. Rahatsızlığından dolayı gelemedi. Bu galibiyette en azından moral olmuştur. Ona hediye edebiliriz diye düşünüyorum” diye konuştu.

"3 PUANIN ÇOK ÖTESİNDE BİR MÜSABAKA OLDU BİZİM İÇİN"

Landel’in dönüşü ve 3 puanın önemine değinen Özdilek, “Landel bizim için çok kıymetli bir oyuncu, tüm oyuncular gibi, ama Landel’in farklı özellikleri var. Bu ligi bilen bir oyuncu. Bizim ilk süreçte yaşadığımız sıkıntıları gidermek adına bugünkü performansı çok önemliydi. İlk maç olmasına rağmen 7-8 haftadır oynuyormuş gibi bir performans gösterdi. Gelecek haftalarda fiziksel olarak daha iyi duruma gelecektir. Takım olarak bakıldığında çok dirençli görüntümüz vardı bugün. Gelecek haftalar adına sevindirici bir durum. Gecen hafta çabuk demoralize olmuştuk. Bu hafta o konuda biraz daha kendimizi geliştirdiğimizi düşünüyorum. 3 puanın çok ötesinde bir müsabaka oldu bizim için” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA