Aziz Yıldırım, Yargıtay Kararına Kadar Görevini Sürdürecek

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, beraat ettiği futbolda şike davasında Yargıtay kararına kadar görevinin başında kalacağını açıkladı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşan Yıldırım, başkanlığı bırakma kararının arkasında olduğunu ancak bunun için Yargıtay'ın mahkeme kararını onaylamasını bekleyeceğini belirtti.

Yeniden yargılandıkları futbolda şike davası sonuçlandığında görevini bırakacağına dair sözünü anımsatan Yıldırım, "Mayıs ayında kongrede konuşma yaparken, yeniden yargılama devam ettiği için şunu söyledim, neticelendiğinde bırakacağımı söyledim, doğrudur, sözümün arkasındayım, bırakacağım, onu bilin. Bunu yaparken de 'söz verdi veya konuştu, bu sözü tutmak için yapıyor' falan değil. Hem ailesel hem de kendi durumumdan dolayı, iş hayatım ve diğer konularla ilgili aldığım bir karardan bunu söylüyorum. Söz olsun, laf olsun diye söylemedim, böyle bir düşüncem de yok. Artık yeni insanların gelerek burada yeni şeyler yapması için bu konuşmayı yaptım, bugün de aynı şeyi söylüyorum" diye konuştu.

Mahkeme kararının ardından sürecin önünün açıldığını, bırakma kararını uygulamayı düşündüğünü anlatan Yıldırım, "Bununla ilgili arkadaşlarımla da konuştum. Kasım ayının ikinci haftasında kongre yapmayı onlara ilettim. Beraber kasım ayının ikinci haftası kongre yapacaktık ama bazı gelişmeler oldu, gördüm. Yargıtay tasdik edene kadar başkanlığa devam edeceğim. Öyle sanıyorum ki mayıs ayına kadar da bu karar tasdik olur ama olumlu olur ama olumsuz olur" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, gelecek yılın mayıs ayının 3. haftasında genel kurul kararı alacaklarını aktardı.

Kaynak: AA